Portugal i Mèxic s'estrenen amb un empat

Els lusitans es van avançar dues vegades, però Héctor Moreno va igualar a l’afegit

Portugal i Mèxic van debutar ahir a la Copa Confederacions amb un empat a dos en un duel mogut i amb alternatives. Els mexicans van sortir més forts a la recerca del gol, però els lusitans van ser els primers a colpejar. Primer va marcar Nani, però el videoarbitratge (VAR) va ajudar el col·legiat argentí Néstor Pitana a anul·lar el gol, ja que a l’inici de la jugada hi havia 5 jugadors en fora de joc.

L’encarregat d’obrir la llauna va ser Quaresma, que als 32 minuts va aprofitar una assistència de Cristiano Ronaldo per avançar Portugal al marcador. Però poc abans del descans, Javier Hernández Chicharito va igualar el matx amb un cop de cap aprofitant una centrada de Carlos Vela després d’una errada de Guerreiro. A la represa van ser els mexicans els dominadors del joc, però sense posar en excessiu perill la porteria de Rui Patricio. De fet, va ser la selecció portuguesa qui va aconseguir avançar-se de nou gràcies a Cédric, que va marcar el 2 a 1 amb un xut que va acabar de desviar Herrera i que semblava definitiu a 5 minuts del final. Però el central Héctor Moreno a la sortida d’un córner al temps afegit va signar les taules a l’electrònic.

La vigent campiona del món, Alemanya, debuta aquesta tarda (17.00 h) contra Austràlia a Sotxi. El seleccionador germànic, Joachim Löw, no ha portat a Rússia moltes de les estrelles de l’equip i noms il·lustres com Neuer, Muller, Kroos o Hummels no hi participaran. En aquest grup, ahir es va disputar el primer duel entre Xile i Camerun, que va acabar 2 a 0 amb gols de Vidal i Vargas.