Trial

Adam Raga guanya amb suspens

Adam Raga celebra el triomf, tot i que una errada en el còmput de punts havia donat la primera plaça a Jaime Busto

Adam Raga guanya amb suspensFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Surrealista. Així es podria definir el final del Trial d’Andorra que va tenir lloc ahir a Sant Julià de Lòria. El pilot de 19 anys Jaime Busto va acabar el recorregut a la zona instal·lada a la plaça de la Germandat i va celebrar la que hauria estat la seva primera victòria al Mundial. Però pocs minuts més tard el nou promotor del campionat, Sports7, va canviar la classificació per una errada que ell mateix havia comès en no computar correctament els punts de penalització que el bilbaí havia fet a la primera passada per la zona 9 del trial. La nova taula va donar com a guanyador Adam Raga, que va igualar així el britànic Dougie Lampkin com a corredor amb més triomfs al Principat (amb set en total).

El tercer classificat va ser el resident Toni Bou, tot i que una altra errada garrafal de l’organització va fer que no ho semblés. La segona classificació donava un empat al segon lloc entre Bou i Busto, amb el català per davant, però un cop actualitzada van canviar les tornes per una sanció per excedir-se en el temps a Toni Bou i era la jove promesa qui va acabar en segon lloc. Tot i aquesta correcció, que els mateixos promotors havien fet, no van adonar-se del resultat final i la cerimònia d’entrega de premis es va fer amb Bou al calaix intermedi del podi i Busto al tercer davant de la incredulitat de la gent. Uns quants minuts més tard, i sense quasi cap espectador al centre lauredià, l’organització va repetir el podi amb els resultats definitius correctes: Adam Raga com a vencedor, seguit als llocs d’honor per Jaime Busto i Toni Bou.

Després d’aquest accidentat final, el tarragoní Adam Raga es va mostrar satisfet per tornar a guanyar una prova mundialista i trencar la ratxa d’onze victòries consecutives (tant a l’aire lliure com indoor) de Toni Bou: “Estic content perquè guanyar és molt difícil i pocs ho poden fer superant el Toni, que està a un nivell molt alt. Jo treballo cada dia per sumar victòries i aconseguir-ho és fantàstic.” El vencedor també es va referir a la polèmica al tram final del trial: “Nosaltres havíem vist que Busto havia fet un 5 a la zona 9 però hem arribat aquí i no hi havia el resultat canviat, hem parlat amb l’organització perquè ho revisés i era així.”

També va parlar d’aquest aspecte el gran protagonista de la jornada, Jaime Busto: “Hi ha hagut una errada a la zona 9, on tothom feia 5, i jo ho he fet igual i primer m’han posat un 0 i després ho han canviat.” Tot i aquest coitus interruptus, el bilbaí va valorar positivament el trial en què va sumar el seu primer podi: “Estic content igualment perquè el cap de setmana ha esat perfecte. La qualificació d’ahir va ser genial. Avui he fet una primera volta perfecta, però a la segona he comès una errada que m’ha portat a acabar per darrere de l’Adam.” El tercer en discòrdia, Toni Bou, va admetre que no va ser un dia fàcil: “He començat molt malament, amb moltes errades, i m’he quedat fora de la lluita. Després he pogut recuperar però ha estat un dia complicat. En tenia moltes ganes i potser això m’ha acabat perjudicant.” Tot i això, el resident continua encapçalant la general del Mundial amb 10 punts de marge sobre Raga i 26 sobre Jeroni Fajardo.

De la seva banda, l’andorrà Xavi Casas es va haver de retirar a la categoria de trial2 després de ressentir-se d’una lesió a l’isquiotibial que va fer-se entrenant i que arrossegava de feia dies. El pilot va reconèixer que “feia dues setmanes que tenia l’isquiotibial trencat, però no em volia pedre la cursa de casa. Aquests dies havia entrenat suau per poder-la disputar”. I hi va afegir que “la primera volta he aguantat bé, però a la zona 10 he notat una punxada i no he volgut arriscar. De totes maneres crec que ha estat la meva millor cursa al Mundial i faig una valoració positiva del tram de cursa que he pogut fer”.

A trial2 el guanyador va ser el francès Gael Chatagno, per davant de Luca Petrella i Marc Riba, mentre que a trial125 es va imposar Lorenzo Gandola sobre Billy Green i Hugo Dufrese.

Adam Raga guanya amb suspens

tracking