Bàsquet

El València Basket vol fer història

Si supera aquesta nit el Reial Madrid guanyarà el seu primer títol de lliga

El València Basket vol fer històriaACB PHOTO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

València Basket i Reial Madrid disputen aquesta nit (20.30 h) el que podria ser l’últim partit de la temporada a la Lliga Endesa. Si el conjunt taronja torna a guanyar, aconseguirà el seu primer títol de lliga just l’any del seu 30è aniversari. En canvi, si els que s’imposen són els de Pablo Laso, la sèrie tornarà a Madrid i no es coneixerà el campió fins al duel decisiu de diumenge.

La jornada d’ahir va ser a mitges entre la ressaca del 3r partit i la prèvia del d’avui. Els locals van entrenar a la Font de Sant Lluís, mentre que els madrilenys van decidir no exercitar-se i només prendre la paraula davant dels mitjans de comunicació. Un dels que ho van fer va ser Sergio Llull, que es va mostrar contundent i va declarar que “qui estigui cansat que avisi i es quedi a l’hotel. Queden quatre dies com a molt si guanyem i ho hem de deixar tot perquè això és una final de lliga”. Amb relació a la derrota del duel de dimecres, el balear va afegir que “és un play-off i és igual perdre d’un punt que de 20. Estem sense xarxa i no tenim marge, així que hem de guanyar els 2 partits que falten”. En la mateixa línia es va mostrar el seu company argentí Andrés Nocioni, que va reconèixer que “serà un matx a vida o mort, hem de tirar d’honor i jugar com millor sabem. Des del final de l’Eurolliga no estem competint bé, potser ens ha afectat més del que ens podíem pensar”.

L’altra cara de la moneda és la del València Basket de Pedro Martínez, que està a punt de tocar la glòria. Un dels homes forts dels valencians en aquest play-off està sent Fernando San Emeterio, que no es refia del rival: “Segur que veurem el Reial Madrid de les grans ocasions i haurem de fer-ho encara millor que a l’anterior xoc si volem superar-los perquè són un equip campió ferit en el seu orgull”. Tampoc es vol confiar Joan Sastre, que va assenyalar que “ho tenim a tocar, però superar els blancs, i a més fer-ho tres cops seguits, és una tasca extremament complicada”.

tracking