L'Espanyol no vindrà

El club blanc-i-blau no farà finalment la pretemporada al país en no tenir suficient temps per fer una bona planificació

L'Espanyol no vindrà

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Reial Club Deportiu Espanyol, de la primera divisió espanyola de futbol, finalment no farà la pretemporada aquest estiu a Andorra. A mitjan mes d’abril es va plantejar aterrar al Principat, arran que ja no tenia la possibilitat de fer-la a la Vall d’Aran per una qüestió contractual, i va dur a terme una primera presa de contacte amb el comú d’Ordino. Els periquitos van voler temptejar aquesta opció, perquè van parlar amb una empresa andor­rana que s’encarrega d’organitzar estades esportives al país, i aquesta els va assessorar i enfocar cap a Ordino. Una parròquia en la qual l’entitat va posar interès, ja que entre d’altres, toca amb criteri i experiència aquest tipus d’esdeveniments des de fa anys. Per exemple, l’equip femení de la Reial Societat de la primera divisió espanyola és assidu als Pirineus (encara no ha pogut assegurar que torni, ja que ho ha de decidir el nou entrenador), de la mateixa manera que ho són conjunts d’hoquei o de natació estrangers.

Etiquetes:

El conseller de Turisme i Esports del comú, Jordi Serracanta, va confirmar la informació al Diari tot explicant que “senzillament no vindran per falta de temps en l’aspecte de la gestió i preparació. No només hi havíem a participar nosaltres, sinó que també el comú d’Andorra la Vella i Govern, a causa de la demanda blanc-i-blava d’utilitzar l’Estadi Comunal per la gespa natural. Es van celebrar reunions i és un assumpte de país que incumbeix diverses parts”. Serracanta va detallar els motius comentant que “per la data en què es va començar a moure tot ja era un pèl tard perquè fos viable i per realitzar un projecte malament és millor no fer-lo. Des de fa mesos que hi havia campus de futbol tancats, els estadis estaven bastant plens i més amb les prèvies de la Champions i l’Europa League dels que s’han classificat de la lliga andorrana”.

Ara bé, va deixar clar que tant des de Barcelona com des d’aquí “no ens tanquem la porta i seguirem treballant i parlant de cara a l’any vinent”. Una comitiva del club presidit pel xinès Chen Yansheng va visitar i supervisar la zona i el conseller va declarar que “van marxar satisfets per moltes raons, però sobretot pel centre de tecnificació, les instal·lacions, la calma, poder desplaçar-se a peu o les diferents activitats i rutes”. De la banda de l’Espanyol, el director de comunicació, Xavi Salvatella, va exposar el mateix que les fonts comunals tot resolent que estaran “encantats de seguir parlant-ne per a altres possibilitats durant la temporada i els propers anys”. Salvatella hi va afegir que “definitivament per a aquesta ocasió s’ha configurat una pretemporada una mica diferent amb alguna estada a fora [aviat es farà oficial l’itinerari]. De totes maneres insisteixo que tindrem oportunitats de futur”.

No ser a Europa el curs que ve va repercutir i el primer plantejament que es va proposar va ser d’un mínim de 10 dies i un màxim de 15 al mes de juliol amb dos enfrontaments. Un contra la selecció nacional, l’FC Andorra o alguna plantilla de la Lliga Grup Sant Eloi, i l’altre davant un equip de renom de la Ligue 1 de França.

SAVIOLA, AMB PAS FERM CAP AL TÍTOL PRO

L’exjugador de l’FC Barcelona i Reial Madrid, entre d’altres equips de primer nivell, Javier Pedro Saviola segueix a la Ciutat del Futbol de Las Rozas de Madrid duent a terme els cursos intensius per ser entrenador professional. Saviola prospera adequadament, ja que a principi de mes va rebre de mans del president de la Federació Espanyola de Futbol, Ángel María Villar, el diploma UEFA B i actualment està treballant de valent per fer-se amb el de categoria A i finalment el Pro.

L’exfutbolista, que comparteix classe amb Juan Carlos Valerón, Pablo Orbáiz, Fernando Redondo o Manuel Pablo, resideix a Andorra juntament amb la família però des de final del 2016 es troba a la capital espanyola i no té previst tornar als Pirineus fins que assoleixi els seus objectius. Durant la seva estada continua col·laborant a distància amb l’Assegurances Generals FC Ordino A, de la primera divisió de la lliga andorrana, fent negociacions per fer-los arribar jugadors, però posteriorment, tal com va confirmar el president del club, David Urrea, “no té la intenció d’entrenar cap equip del Principat”.

tracking