curses de muntanya

Triomf per seguir líder

Ferran Teixidó s’embutxaca la victòria a Fuente Dé, sent la segona del curs en dos caps de setmana consecutius

Triomf per seguir líderVK WORLD CIRCUIT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El corredor de muntanya Ferran Teixidó va vèncer ahir a la Km Vertical Fuente Dé que es va disputar a la pròpia localitat espa-nyola, de la comunitat autònoma de Cantàbria. El podi el van completar els espanyols Imanol Goñi i Iñigo Lariz, mentre que el del Principat, que s’havia marcat l’objectiu de finalitzar al Top-5, va imposar-se amb un crono de 33’37” que li va estar a punt de valer per igualar o fins i tot superar el rècord del 2016 de 33’33’’, propietat del català Oriol Cardona. Precisament sobre aquest aspecte, el director tècnic de la Federació Andorrana de Muntanyisme, Carlo Ferrari, va explicar que “l’Oriol en aquesta època del curs passat estava en un moment àlgid. És un esportista extraordinari i el fet que s’hagi quedat a escassos segons d’ell, és un gran què i confirma la titànica feina que està realitzant en molts sentits”.

Aquesta cita va ser la cinquena de la temporada del Vertical Kilometer World Circuit o el que és el mateix,la Copa del Món, i Teixidó la va afrontar com a líder de la competició, per la qual cosa el triomf obtingut li va servir per refermar el lideratge de la classificació general amb un total de 324 punts, després d’haver participat a quatre de les cinc curses que fins el moment s’han celebrat (Transvulcània, Zegama, Madeira i Fuente Dé). Pel que fa al recorregut de 2,6 quilòmetres, amb 972 metres de desnivell i el punt més elevat a 1.922 metres, Ferrari va comentar que “tenint en compte les seves actuacions dels últims anys necessita forta pujada i un traçat llarg per triomfar, aleshores aquesta en concret sí que s’adaptava a les seves característiques”. Quant al dolç moment pel qual passa l’andorrà, va declarar que “en dos caps de setmana seguits ha aconseguit dues primeres posicions, així que millor impossible. L’anterior vegada ho va fer a Portugal, aquest cop ha estat Espanya i això vol dir que el llistó ha estat encara més alt, tot i que potser falten algunes figures de les World Series, estar allà davant significa que està concentrat i en un estat de forma físic boníssim. Ha demostrat una ocasió més el seu nivell d’aquesta campanya”. Com a curiositat, el director tècnic va voler assenyalar que “no hi havia estat mai. Li feia molta il·lusió anar-hi perquè li havien dit que estava guapa, no la coneixia i al final s’ha endut el premi”. D’altra banda, en dones va endur-se la cursa l’espanyola Maite Maiora en 38’04’’.

Cal destacar que Teixidó acumula més participacions que ningú i lidera momentàniament, i per no perdre “pistonada i ritme” la propera prova immediata que tindrà serà el dia 17 de juny amb la Casamanya Extrem de la Copa d’Andorra. Posteriorment descansarà de la Copa del Món, ja que “portava força dies consecutius competint i necessita reposar”. El 7 de juliol la reprendrà amb la Vertical de Bellevarde a la Val d’Isère.

ARIADNA TUDEL I MARC CASAL VENCEDORS DE LA VERTICAL SANT BERNABÉ DE LA COPA D'ANDORRA

La Vertical Sant Bernabé, tercera prova corresponent a la Copa d’Andorra i segona de l’especialitat, va celebrar-se ahir al Principat, i va comptar amb cinc categories diferents (absoluta, júnior, cadet, veterà i màster). La cita organitzada pel comú d’Andorra la Vella va guanyar-la en absoluta femenina Ariadna Tudel en un temps d’1 h 07’50’’, seguida d’Imma Parrilla i Sonia Carrillo, amb marques respectives d’1 h 14’55’’ i 1 h 26’16’’. De la banda, en absoluta masculina, Marc Casal va pujar al més alt del podi amb un crono de 54’47’’, segon va ser Òscar Casal amb una marca de 55’36’’ i Xavier Andorrà va cloure tercer (58’10’’). Carlo Ferrari va valorar que “no hi havia massa quantitat d’esportistes, però sí qualitat. Als Casal els ha anat molt bé, fet positiu perquè en una setmana disputaran la cursa Sky als Alps i també estem realment contents per l’Ariadna, que ja és una gran coneguda en el món del muntanyisme”.

tracking