curses de muntanya

Ferran Teixidó es posa l'objectiu d'acabar al Top-5 a Fuente Dé

L’andorrà ha disputat més curses que ningú i és l’actual líder de la general

Ferran Teixidó es posa l'objectiu d'acabar al Top-5 a Fuente DéFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tot just fa poc més d’un mes que es va inaugurar oficialment la temporada del Vertical Kilometer World Circuit i Ferran Teixidó ja afronta la seva quarta prova del curs. Gràcies a la seva forta arrencada quant a nombre de competicions, l’andorrà té el privilegi de ser l’actual líder de la classificació general de la Copa del Món, amb 224 punts, amb un setè lloc a la Transvulcània i a la Zegama, i una victòria la passada setmana a Madeira. Encara queda molt per endavant i la resta de corredors s’han de posar al dia, però no deixa de ser un fet rellevant. “Em fa il·lusió ser el primer”, admetia Teixidó, que puntualitzava que “soc realista i sé que a aquestes altures no serveix de res. Jo vull continuar en la mateixa línia, ser regular i al juliol tenir ja un mínim de punts”.

Avui, a Fuente Dé (Cantàbria), mirarà de mantenir-se al capdavant de la classificació arribant a meta entre els cinc millors. “L’objectiu ha de ser sumar el màxim de punts possibles. Aquí hi ha gent bona, com sempre que vinc al nord d’Espanya, però és cert que falten molts altres corredors potents perquè aquest cap de setmana hi havia altres curses interessants. Hauria d’acabar entre els cinc primers”, assenyalava.

La prova càntabra estrenarà traçat en aquesta setena edició, sent molt més vertical que en anys anteriors. Tindrà 972 metres de desnivell en només 2,6 quilòmetres de recorregut. “He passat pel traçat i m’agrada molt. Amb els canvis que s’han fet, crec que serà una cursa maca”, exposava Teixidó, que prendrà la sortida amb l’últim grup a les 11.30 h.

tracking