Ciclisme

Laurent Jalabert serà el convidat estrella de la Purito 2017

Laurent Jalabert, anomenat ‘Jaja’, serà el convidat estrella de la tercera edició de la marxa cicloturista del Principat, a més d’Óscar Pereiro

Laurent Jalabert serà el convidat estrella de la Purito 2017Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Només s’han disputat dues edicions de La Purito, però ja es pot parlar d’una prova consolidada al país per diferents motius. El principal és la gran quantitat de participants amb què ha comptat des d’un principi (va començar superant els 1.100 i en l’edició passada va arribar als 2.148). Un altre factor de pes és la presència de Joaquim Purito Rodríguez en tots els sentits de la marxa cicloturista, que a l’hora atrau personalitats, ja sigui de ciclisme o altres esports, que han estat a primera línia anteriorment o que han marcat una època. El ciclista espanyol més reconegut de la història, Miguel Indurain, va prendre part de la primera edició de La Purito, mentre que l’any passat, el convidat estrella va ser el de l’italià Claudio Chiapucci, precisament recordat per les seves batalles amb Indurain a la dècada dels 90. Il diablo podria tornar en aquesta edició, ja que ha mostrat interès. Tot i això, encara no ha confirmat res. Els que sí que estan confirmats són, entre altres, el guanyador del Tour de França 2006, Óscar Pereiro.

Ahir es va fer la presentació oficial a la seu d’Andbank i el mateix Purito va desvelar el nom d’un segon convidat estrella: Laurent Jalabert, també anomenat Jaja. El mític ciclista francès, guanyador de la Vuelta a Espanya el 1995 i del Mundial de contrarellotge el 1997 assistirà a la cita del 6 d’agost. El seu extens palmarès compta amb 176 victòries, de les quals 18 són de la ronda espa-nyola, 4 al Tour, i 3 al Giro d’Itàlia, a més d’altres a clàssiques importants, com la Fletxa Valona, el 1995 i el 1997, o la Clàssica de San Sebastià, el 2001 i 2002, l’any de la seva retirada. “Ha sigut un ídol de tota una generació i ha marcat història al pilot. És un supercampió. Personalment estic molt content que vingui, ja no només per veure els ports d’Andorra, que segur que ja els coneix, sinó perquè no és algú que faci moltes marxes”, valorava Purito, que es mostrava especialment satisfet pel fet que “vinguin amics”, també referint-se a Pereiro.

Del seu grup d’amistats també formaran part de la marxa Carles Checa, José Antonio Hermida, que ahir eren presents a la presentació, igual que Albert Llovera, o Joseba Beloki, a més de Roberto Merhi, entre molts altres. No hi podran ser els pilots de Moto GP residents a Andorra i també amics de Purito, ja que aquell cap de setmana coincideix amb el Gran Premi de Brno.

Rodríguez va parlar de la xifra d’inscrits límit de cara a aquesta tercera edició. “Intentarem arribar als 2.500 corredors. Crec que està bé i amb més crec que ja podríem tenir problemes. Som una organització jove i és millor anar a poc a poc”, comentava l’exciclista. De moment, hi ha 1.500 cicloturistes que ja han formalitzat la inscripció, provinent de 12 països diferents. D’aquest miler i mig, 104 són andorrans. Per aquesta edició es va decidir canviar la cronoescalada per una cursa infantil del dissabte, La Purito Kids, que se celebrarà el 5 d’agost. Sobre aquest canvi, el resident va comentar que “volem que sigui un cap de setmana més festiu i per gaudir en família”.

Per altra banda, també va parlar de la seva nova etapa en BTT. Després d’haver estat a l’Andalucia Bike Race i a la Cape Epic, ahir va confirmar que participarà a la Catalunya Bike Race. A més, Purito va descartar poder formar en un futur part de la delegació andorrana dels jocs dels Petits Estats. “Per mi la competició ja va acabar”, va assenyalar.

Laurent Jalabert serà el convidat estrella de la Purito 2017

tracking