San Marino 2017

Les dues rodes sumen tres metalls en total

Julio Pintado acaba tercer de la contrarellotge i situa aquest esport com el segon millor d’Andorra

Les dues rodes sumen tres metalls en totalCOA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ciclista Julio Pintado va adjudicar-se ahir a la tarda la medalla de bronze a la final masculina de la contrarellotge. D’aquesta manera, el ciclisme tanca els Jocs dels Petits Estats de San Marino 2017 amb un balanç de tres metalls (amb la plata en ruta per equips i bronze en BTT), convertint-se en la segona especialitat més premiada del Principat i fent història en ser la primera vegada que ho assoleix.

L’andorrà va registrar un temps de 22’12’’47, acabant per darrere dels representants de Mònaco (22’06’’82) i Xipre (21’59’’54), respectivament. Per la seva banda, Òscar Cabanas va ser novè, amb 22’54’’75, mentre que David Albós, amb problemes mecànics, va caure fins a la 22a plaça de 23 participants. El traçat per als nois va ser de quasi 17 quilòmetres i per a les noies d’uns quants menys, prova en la qual va estar present Iolanda López i va cloure setena amb 20’32’’47. La vencedora va ser la xipriota Antri Christoforou (18’53’’24).

“El transcurs ha anat força bé, la cursa era relativament curta i ràpida i sabíem que els llocs per pujar al podi estarien ajustats. He tingut bones sensacions anant ràpid i finalment m’he pogut penjar un bronze ben ajustat, ja que he quedat a sis segons del segon i a dotze del guanyador”, va declarar Pintado, qui va continuar explicant que “més o menys era el que ens esperàvem. A més, jo sabia que em trobava correctament, venia en un estat de forma adequat, entre d’altres, però el que passa és que en aquest tipus de proves tan curtes pot passar que tinguis una avaria mecànica com li ha succeït al David i que te’n vagis al fons, o bé si tens el dia pots quallar un gran resultat”. L’esportista va parlar del circuit amb el qual li va tocar bregar i també va oferir una visió personal del seu recorregut en aquest esport: “Pel tipus de traçat hi ha poques diferències i potser per només un parell de segons quedes fora del podi, i s’ha vist que en 12 ens hem situat els tres primers candidats. A banda de passar a córrer com a professional, a títol personal vaig apostar per dur a terme més entrenaments d’aquest tipus de curses i a poc a poc es van recollint els fruits, tot i que sé que no soc un cronoman destacat, perquè no tinc la complexió d’una persona específica per a això, però van donant-se els resultats i vaig agafant certa experiència.”

D’altra banda, David Albós va voler comentar que “hem d’estar contents pel Julio i al final el ciclisme és un esport d’equip i si un triomfa ens n’alegrem tots. Personalment ha estat la pitjor crono que he fet mai a la meva carrera esportiva, en tenir inicialment un problema amb la roda del darrere. El fre em tocava i no he volgut parar pensant que era mínim, he pecat de tossut”.

tracking