San Marino 2017

Folguera i Da Silva porten el primer or al caseller andorrà

Xavi Folguera i Geni da Silva cedeixen en el primer set, però capgiren el marcador per tornar a tocar la glòria en el ‘tie-break’

Folguera i Da Silva porten el primer or al caseller andorràCOA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El vòlei platja es confirma com un dels forts destacats d’Andorra en els Jocs dels Petits Estats. La parella formada per Xavi Folguera i Geni da Silva és sinònim d’èxit i més concretament de medalla d’or. La primera d’aquesta categoria es va fer esperar per la delegació andorrana, però finalment va arribar ahir amb força patiment, ja que el tàndem es va veure obligat a remuntar per poder revalidar el mateix metall que es va penjar fa dos anys a Islàndia.

En BTT, Guy Díaz es va fer amb un bronze, que va suposar el primer per al país en aquesta especialitat, mentre que en bàsquet es mantenen intactes les opcions de guardó i el judo i la natació es van acomiadar sense premi. El Principat acumula un total de 14 medalles (1 or, 5 plates i 8 bronzes) i té a tocar l’objectiu de 15, malgrat que continua a la darrera posició del medaller. El xoc no va començar gaire bé, ja que el primer set va volar per 17 a 21, en el segon es van refer i van igualar gràcies al 21 a 15, i en el tie-break un punt de Folguera va significar el 15 a 11 final. “Una altra final com la d’Islàndia cedint al principi, amb unes decisions arbitrals un pèl rares que ens han influenciat en el nostre joc. En el segon hem entrat confiats, han errat i el tie-break és una loteria, però nosaltres hem jugat molt centrats”, va declarar Folguera, qui va continuar explicant que està “orgullós de guanyar un altre or per a Andor­ra, això implica molta feina, fàcil no és i des de l’1 de maig hem treballat per aconseguir-ho”.

Per la seva banda, Da Silva va comentar que “ens hem preparat de manera adequada, la final ha estat superemocionant, el rival ha competit duríssim i hem hagut d’estar al 110% per imposar-nos”. Sobre el futur del jugador el president del COA, Jaume Martí, va dir que podria retirar-se, però que no hi ha res oficial.

Folguera i Da Silva porten el primer or al caseller andorrà

tracking