A la recerca de la glòria

El Reial Madrid vol fer història aconseguint la segona Champions League consecutiva

A la recerca de la glòria

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Reial Madrid i Juventus disputen aquesta nit (20.45 h) la final de la Lliga de Campions al Millenium Stadium de Cardiff en un partit que està envoltat de grans mesures de seguretat per la por a patir un atac terrorista. El conjunt blanc vol sumar la seva 12a Copa d’Europa i ser el primer a aconseguir el títol europeu dues temporades consecutives des que es va instaurar aquest format de Champions League, tal com va reconèixer el seu capità, Sergio Ramos: “Tenim una cita amb la història, però ens hem d’oblidar del palmarès de cadascú. Estem molt motivats i volem guanyar la segona seguida.”

Davant hi haurà la Juventus, que ja fa 21 anys que no es proclama rei d’Europa i des d’aquella última celebració ha perdut 4 finals, una precisament contra el Reial Madrid. A aquell partit va fer referència un dels jugadors dels italians encarregat de parlar abans del duel d’avui, el brasiler Dani Alves, que va escalfar l’ambient dient que “l’última final que ells van jugar contra nosaltres ens la van guanyar amb un gol en fora de joc”, fent referència al duel del 1998 a Amsterdam en què els madrilenys van ser campions amb un gol de Pedja Mijatovic en posició antirreglamentària. A diferència de l’exjugador del Barça, els entrenadors es van mostrar totalment allunyats de la polèmica a la conferència de premsa prèvia. Massimiliano Allegri es va mostrar convençut del triomf del seus jugadors: “No hem de pensar en el que va passar fa 19 anys. És la nostra final, arribem millor que el 2015 i l’hem de guanyar.” Per la seva banda, Zinedine Zidane va eludir el favoritisme dels seus: “No tenim pressió. El Madrid sap conviure amb aquestes coses. És una final on pot passar qualsevol cosa i, sincerament, crec que no hi ha favorits.”

Un dels molts al·licients d’aquest matx serà el duel entre Cristiano Ronaldo i Gianluigi Buffon, ja que qui s’emporti l’orelluda quedarà més a prop d’alçar també la pilota d’or el mes de gener. El porter italià podria estar davant de l’última oportunitat de ser campió d’Europa amb el seu club després d’haver viscut dues derrotes en finals. Mentre que el davanter portuguès podria sumar la seva quarta Champions, tercera amb el conjunt blanc, que li asseguraria guanyar el premi a millor jugador del món i igualar l’argentí Leo Messi. L’àrbitre del partit serà l’alemany Felix Brych.

tracking