San Marino 2017

La selecció, a un triomf de la medalla

Després de la patida victòria contra Islàndia avui toca un partit dur contra Xipre

La selecció, a un triomf de la medallaCOA

La selecció andorrana de bàsquet va aconseguir ahir la segona victòria als Jocs dels Petits Estats de San Marino després de superar per un ajustat 83 a 81 Islàndia, i segueix optant a penjar-se una medalla demà quan acabi el torneig. El duel va estar igualat des del primer instant, amb un momentani triomf per només 2 punts per als tricolors a la fi del primer quart (28-26), diferència que es va veure reduïda a 1 just abans del descans (49-48).

A la primera meitat els atacs es van imposar clarament a les defenses, però a la represa tots dos equips van ajustar-se al darrere i el ritme d’anotació va baixar força, arribant a l’inici de l’últim període amb els islandesos per sobre (60-63). El partit es va posar complicat per als del Principat amb el 65 a 72 a favor dels nòrdics a 5 minuts per al final, però un parcial de 9 a 0 per als andorrans va posar les coses de cara per endur-se la victòria per 83 a 81. El combinat nacional va estar guiat, un altre cop, per Guille Colom, que va anotar 24 punts i va capturar 10 rebots, per Gabriel Cinto, que en va fer 14, i per Oriol Fernàndez, que va finalitzar amb 11. Després del matx, el tècnic, David Eudal, es va mostrar satisfet: “Ha estat un duel molt maco de bàsquet. Hi ha hagut un moment quan se n’han anat de 7 que ho hem vist quasi perdut, però els jugadors han tret el caràcter, l’orgull i tot el que tenien, i han fet cistelles importants que ens han donat el partit.” I hi va afegir que “els punts de la primera part eren massa, a la segona hem collat els dos en defensa i ha estat clarament més complicat”.

El següent repte serà Xipre (avui 15.00 h), “un os dur de rosegar”, tal com va admetre el seleccionador. Els xipriotes arribaran a aquesta cita com a líders del torneig després de superar contra tot pronòstic Montenegro, que era el gran favorit per aconseguir l’or, per 81 a 71, mentre que Andorra es troba ara en tercera posició a la taula, empatada amb els montenegrins, i tenen marcat al calendari el duel de demà a les 10.00 hores contra Luxemburg, que possiblement serà un xoc directe per tal d’obtenir un metall. En tot cas, una victòria en qualsevol dels dos partits que li resten a la selecció significaria penjar-se una medalla.