El València Basket remunta i assalta el Buesa Arena

Un enorme San Emeterio fa possible la fita anotant fins a 24 punts

El València Basket va donar ahir la sorpresa en el primer partit de les semifinals del play-off de la Lliga Endesa després de superar el Baskonia al Fernando Buesa Arena per un ajustadíssim 82 a 83. Els de Pedro Martínez s’asseguren així el factor pista per ser finalistes, encara que perdin en el segon matx de demà, que també se celebra a Vitòria. La primera meitat va ser de color local, ja que al descans es va arribar amb un marcador de 41 a 33. Ara bé, els dos darrers quarts van finalitzar de color taronja, arran que a la represa els visitants es van imposar per 23 a 25, mentre que en els últims deu minuts van anotar 25 punts i van deixar el seu rival amb 18, fet que els va permetre acostar-se al marcador i remuntar. El protagonisme del duel va ser per a Fernando San Emeterio, que va aconseguir acabar el millor del xoc amb 31 de valoració, amb 24 punts i 7 rebots defensius, mentre que Joan Sastre també va ser vital valorant 21.

D’altra banda, el Reial Madrid enceta avui la lluita pel títol rebent l’Unicaja al WiZink Center a les 20.30 hores. Els de Pablo Laso afronten una sèrie més llarga i el tècnic assegura que “duríssima”.