Bàsquet

Les disculpes del Madrid

El club blanc va demanar perdó pels càntics de l’afició d’‘Era campo atrás’ al MoraBanc només acabar el partit

Les disculpes del MadridBCA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els jugadors del MoraBanc Andorra tornaven ahir de Madrid després d’haver fregat una gesta històrica i d’haver deixat una imatge immillorable a l’eliminatòria de quarts de final contra el Reial Madrid. Al tercer i definitiu matx es va posar contra les cordes el campió, que als moments finals va haver de tirar de la seva estrella, Sergi Llull, per assegurar la classificació a la següent ronda. Va ser també als instants finals que, amb tot ja decidit, el WiZink Center va entonar l’himne de la Copa del Rei 2017, l’Era campo atrás. En aquells moments, Joan Peñarroya assentia amb el cap des de la banqueta. “Sí que ho era, sí.” El tècnic va prendre la part positiva del lleig gest de l’afició madridista amb el MoraBanc. “És fantàstic per a nosaltres, que hem aconseguit que un partit nostre tingui cançó i fins i tot merchandising”, declarava en la roda de premsa posterior al partit de diumenge.

Però els càntics no van sentar bé. “És el públic. És de mal gust quan ningú del nostre club mai ha manifestat res públicament sobre el tema del campo atrás”, indicava el director general del MoraBanc, Francesc Solana. No obstant, en nom de l’afició, els responsables del Madrid van demanar disculpes. “Sabien que ens estava fent mal perquè és dolorós. Això no pot ser. El Madrid és un club d’una dimensió estratosfèrica, una altra cosa és que el públic entri en aquesta cosa. Però els responsables del Madrid ens va demanar disculpes només acabar el partit”, assenyalava Solana, que recordava que “la relació és molt bona amb ells.

En general, el de diumenge va ser un partit tens, i va desencadenar en els crits quan la victòria estava a la butxaca blanca. L’encreuament de paraules entre jugadors, molts d’ells amb Giorgi Shermadini com a protagonista, en va ser la prova. No obstant això, són coses normals en uns play-off. Tot plegat estava oblidat ahir ja a la tornada. En aquesta, la plantilla va voler agrair a l’afició la seva implicació durant la temporada amb missatges personals que va publicar el Twitter del club. “Gràcies. Ha estat una temporada increïble. Aprecio molt el suport que ens heu donat i esperem que la propera temporada sigui millor i guanyem el Madrid”, comentava Thanasis Antetokounmpo, un missatge que es va estendre entre tots els jugadors.

La plantilla, menys Navarro i Colom, que són als Jocs de San Marino, començaran les vacances en breu i miraran el seu futur. “Hi ha bastants jugadors que tenen contracte i comptem amb ells i n’hi ha d’altres que les seves ambicions són marxar a fora. L’any que ve estic segur que ho intentarem més i millor”, exposava Solana. En el primer grup hi són Andrew Albicy, Chris Czerapowicz, Colom, David Jelínek, David Walker i Beqa Burjanadze. Per la seva part, Antetokounmpo, Navarro, Schriener, Nacho Martín i Shermadini no tenen contracte per al curs vinent. Mentre el capità i el grec apunten a renovar, el que es veu més cru és el cas del pivot georgià. “Les opcions són les que són i les intentarem apurar”, va acceptar el director general. En el seu missatge d’ahir al Twitter, Shermadini es va limitar a dir que “espero que la propera temporada sigui bona, i poder-vos veure en un futur”. Comencen setmanes de feina als despatxos i nous reptes per al MoraBanc.

SHERMADINI ACABA EL CURS A 'LOS MÁS'

Fins al final. Giorgi Shermadini ha estat un dels més destacats de tota la temporada a nivell estadístic i diumenge la va tancar seguint dominant també els quarts de final del play-off de la lliga Endesa. El pivot del MoraBanc Andorra es va coronar en els dos apartats més importants de Los más de la primera ronda. En els tres partits va superar els 20 de valoració i va establir la seva mitjana en els 24, més que ningú altre. A més, va ser el màxim anotador. Gràcies als 19 del segon enfrontament i als 21 del tercer se’n va anar fins al 20,3 de mitjana. Amb aquestes xifres, queda clar per què va patir tant el Reial Madrid per passar a les semifinals. El pivot georgià va ser un malson en tot moment per als blancs cada vegada que jugava amb la pilota sota cistella. A més, la quarta i la segona millor jugada del Top-7 KIA dels quarts de final van ser accions protagonitzades per Shermadini.

tracking