San Marino 2017

Andorra busca les primeres medalles en ciclisme i atletisme

La delegació del Principat enceta uns Jocs dels Petits Estats amb uns objectius marcats més ambiciosos

Andorra busca les primeres medalles en ciclisme i atletismeSFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El San Marino Stadium va acollir ahir la inauguració de la 17a edició dels Jocs dels Petits Estats d’Europa. Novament, la delegació andorrana, de 49 esportistes, va encapçalar la desfilada de països que des d’avui i fins dissabte competiran per les medalles en els 13 esports en què es competirà. Geni da Silva, el banderer i un dels cinc residents representants (David Navarro, Dayane Huerta, Marcos Sanza i Lauren Recouderc són els altres quatre) era el primer d’una fila d’esportistes del Principat que ha permès al Comitè Olímpic Andorrà marcar-se objectius més ambiciosos per aquesta edició respecte a les passades. A Islàndia 2015 es van assolir 11 medalles, i per a San Marino 2017 l’objectiu és la quinzena de metalls.

“Vull pensar i penso que farem un salt qualitatiu cap endavant. Actualment som els últims del medaller i només podem fer que créixer. Aquesta és l’aspiració. Penso que Andorra es mereix ser més amunt. A veure si en aquests Jocs comença una remuntada al medaller”, valorava el cap de Govern, Toni Martí, que ahir es va desplaçar a San Marino per donar suport a la delegació.

Els primers metalls que es podrien aconseguir avui són en atletisme i ciclisme, dos dels set esports que entraran en acció en la primera jornada. Marcos Sanza, un habitual a la cita amb el podi, serà un dels grans favorits avui als 5.000 metres, al qual també se li afegirà Toni Bernadó. “Anem a intentar fer una bona cursa, no sabem qui són els rivals, si són repetidors d’altres anys o nous. Anem a l’expectativa de com sortirem. Sembla que farà calor i també influirà en els resultats”, indicava l’atleta del CAVA. També Clàudia Guri, al salt d’alçada, Mikel de Sa, als 100 m, i Dayane Huerta, Pol Moya i Carles Gómez, als 800 m, entraran en acció en la primera jornada.

El ciclisme també podria aconseguir les primeres medalles amb la prova de ruta femenina, amb Iolanda López, i masculina, en la qual hi haurà Julio Pintado, Òscar Cabanas, David Albós i Albert Gómez. L’altre esport amb medalles en joc avui és la natació, als 200 metres esquena, els 100 lliures i els 200 m estils de Mònica Ramírez, Laia Rodríguez, Nàdia Tudó i Lea Ricart.

D’altra part, en vòlei, tennis, petanca i bàsquet s’iniciaran les fases prèvies. En aquest darrer, el combinat dirigit per David Eudal s’estrenarà davant San Marino, el conjunt a priori més assequible, juntament amb Andorra. David Navarro, el debutant més experimentat, indicava que “en tenia moltes ganes, és una nova experiència. Porto 4 anys a Andorra i em sento andorrà”. Comença l’espectacle dels Jocs.

PRIMERA JORNADA

ATLETISME

SALT D’ALÇADA

Clàudia Guri 17.30 hores

100 M SÈRIES

Mikel de Sa 18.30 hores

(la final es disputa a les 21.20 h)

800 M FINAL

Dayane Huerta 18.55 h

Pol Moya i Carles Gómez 19.15 h

5.000 M FINAL

Marcos Sanza i Toni Bernadó 20.20h

BÀSQUET

LLIGUETA

Andorra - San Marino 20.00 h

VÒLEI PLATJA

LLIGUETA GRUP A

Andorra - Luxemburg 15.00 h

PETANCA

DOBLETS FINAL

Santmann - Breton 08.30 h

INDIVIDUALS FINAL

Santmann, Breton 14.30 h

CICLISME

RUTA

Iolanda López 10.00 h

Julio Pintado, Òscar Cabanas, David Albós i Albert Gómez A continuació

NATACIÓ

200 M ESQUENA SÈRIES

Mònica Ramírez i Laia Rodríguez 10h

(la final es disputa a les 17.30 h)

100 M LLIURES SÈRIES

Nadia Tudó i Lea Ricart 11.30 h

(la final es disputa a les 18.20 h)

200 M ESTILS SÈRIES

Lea Ricart 11.30 h

(la final es disputa a les 18.30 h)

TENNIS

INDIVIDUALS 1/32

Laurent Recouderc i Èric Cervós 10 h

(si es classifiquen, 1/16 a partir de les 15 h)

Judit Cartañà a partir de les 10 h

(si es classifica, 1/16 a partir de les 15 h)

Andorra busca les primeres medalles en ciclisme i atletisme

Andorra busca les primeres medalles en ciclisme i atletisme

tracking