ACB LLIGA ENDESA

Repetir una nova fita

El MoraBanc ve d’assolir la segona victòria en la història del club contra el Reial Madrid, però mai se l’ha guanyat de visitant.

Repetir una nova fitaXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

ctualment està de moda dir que s’ha fet història quan s’ha assolit una fita esportiva increïble. S’utilitza en nombroses ocasions, i de vegades en excés, però per referir-se a la victòria del MoraBanc al Reial Madrid s’encerta de ple. 22 anys després els play-off de l’ACB tornaven a Andorra i ho van fer amb un primer triomf als quarts de final de la lliga Endesa. A més, va ser la primera vegada que superaven el conjunt blanc des del retorn a la màxima competició espanyola fa tres anys i el segon comptant la primera etapa. Per totes aquestes raons i altres més, el MoraBanc va fer història divendres.

Tot i això, l’equip té al davant la possibilitat de seguir-la fent. En els 15 enfrontaments que han disputat el Reial Madrid i el conjunt del Principat en total, 13 han caigut del costat blanc i 2 del tricolor. Si es mira només els precedents a la capital espanyola, el balanç és de 7-0. Mai el MoraBanc ha guanyat a Madrid, però sempre hi ha una primera vegada. “Ens hem demostrat al llarg de l’any als partits contra el Madrid que si juguem un molt bon partit tenim opcions de guanyar”, valorava Joan Peñarroya. “Serà difícil”, i més tenint en compte les actuacions d’aquest curs lluny del Poliesportiu, però casualment una de les millors va ser al WiZink Center al gener. Malgrat tot, l’oportunitat que tenen de repetir l’assoliment d’una nova fita històrica és gegant i no es vol desaprofitar.

tracking