ciclisme

Pinot guanya la 20a etapa, i la general es decidirà a la contrarellotge d'avui

El guanyador de l’edició número 100 del Giro d’Itàlia es decidirà avui a l’última etapa, i si es compleixen els pronòstics, Nairo Quintana deixarà de vestir de rosa. L’esforç final serà una contrarellotge de 29,3 km que sortirà des de la recta del circuit automobilístic de Monza i finalitzarà a la plaça del Duomo de Milà.

El vencedor ahir al penúltim parcial, amb final a Asiago, va ser el francès Thibaut Pinot, que va imposar-se a l’esprint a un grup amb quasi tots els favorits i va sumar els 10 segons de bonificació que el van situar en tercera plaça momentàniament. Qui no va entrar entre els capdavanters va ser Tom Dumolin, que tot i els múltiples atacs que li van fer els seus rivals als 3 ports de muntanya per deixar-lo fora de joc i despenjat de la general, va salvar els mobles i va acabar perdent només 15 segons amb la resta de candidats a la línia d’arribada. Tot i això, és el màxim favorit per remuntar aquest desavantatge i endur-se el Giro del centenari, ja que és el millor contra el crono dels ciclistes que es disputaran la maglia rosa. Abans de l’última i definitiva etapa, Nairo Quintana encapçala la general amb 39 segons de marge sobre Vincenzo Nibali, 43 respecte a Pinot i 53 amb Dumoulin.