ACB LLIGA ENDESA

Madrid decidirà

Un estratosfèric segon temps del MoraBanc permet als de Peñarroya superar el conjunt blanc i forçar el tercer partit

Madrid decidiràXavier Pujol

Semblava que la victòria contra el Reial Madrid no arribaria mai, però l’exhibició del MoraBanc d’ahir a la segona meitat va trencar la mala ratxa contra els de Laso i permet somiar en la classificació per a les semifinals amb el duel a caixa o faixa que es viurà demà a Madrid. El partit va començar amb igualtat, però amb els blancs sempre per davant, fins l’empat a 16 de la fi del primer període. Al segon quart un parcial de sortida de 10-2 situava la màxima diferència per als del Principat en 8 punts (26-18), però en un tres i no res els visitants es posaven per davant i tancaven la primera meitat amb un 35-39.

A la represa es repetia la història amb una sortida fulgurant dels locals, liderats per un excels Shermadini que situava el MoraBanc en el 60-49. El Madrid pressionava, però els tricolor no es sentien intimidats i aconseguien mantenir una renda de 10 punts. El quart final s’iniciava amb un triple d’Antetokounmpo i un intercanvi de cistelles que portava l’avantatge més gran per als andorrans, amb el 86-68 ajudats per un gran últim període d’Stevic.

I al contrari del que havia passat a quasi tots els partits contra el Madrid aquesta temporada, els nervis, la tensió i la decepció no van ser els protagonistes dels últims minuts. Ahir va ser un tram final d’orgull, de satisfacció, de celebració i d’un Poliesportiu que gairebé es va enfonsar amb el partidàs del seu equip. Amb el duel sentenciat, Joan Peñarroya va voler premiar Guille Colom i els jugadors del filial, Nikola Maric i Nil Brià amb uns instants sobre la pista per sentir-se també partícips d’una nit per recordar. El primer match-ball ja està superat. Ara, amb la sèrie igualada, els quarts de final tornen a Madrid, on demà (19.15 h) el MoraBanc podria tornar a escriure una pàgina gloriosa de la seva història.