assemblea general ACB

Renovats els acords amb Endesa i Movistar

El futur sistema de competició queda aturat pendent de negociació entre el CSD i la Federació

Renovats els acords amb Endesa i MovistarACB PHOTO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ACB va celebrar ahir a Madrid una Assemblea General Extraordinària on es van adoptar alguns acords comercials de forma unànime, com ara renovar amb Endesa els naming rights de la competició pels propers quatre anys, i seguir amb Movistar com a soci patrocinador de la lliga i també principal de la Copa del Rei.

El president de l’associació, Francisco Roca, va detallar la recent resolució de l’Audiència Nacional, que va confirmar que aquesta té competències privades per regular i organitzar en considerar adequada la decisió de l’ACB el 2014 de no inscriure el Bilbao Basket. El jutjat central del Contenciós-Administratiu va ratificar la sentència la tardor de l’any 2016, rebutjant així l’apel·lació del ministeri espanyol d’Educació, Cultura i Esports.

Els clubs van aprovar el nou pla estratègic de l’organització, que demana iniciar una negociació amb el Consell Superior d’Esports i la Federació Espanyola de Bàsquet (FEB) per establir els participants i l’accés a la lliga en futures campanyes. A més, el projecte especifica el repartiment econòmic per aquesta temporada, amb un 6,45% dels beneficis de la lliga pel campió, la resta d’equips de play-off s’enduran un 5,65%, els classificats entre la 9a i la 17a plaça el 5,45%, i l’equip que tanqui la taula rebrà el 4,95% dels guanys de la competició domèstica. També van decidir interposar un recurs contenciós-administratiu contra la resolució de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència per la multa de 400.000 euros que aquest organisme va posar a l’ACB pel cànon d’ascens.

Per la seva banda, el president del MoraBanc Andorra, Gorka Aixàs, que hi va assistir juntament amb el director general de l’entitat, Francesc Solana, va explicar a propòsit del desenvolupament de la cita que “estic satisfet perquè s’ha aprovat el document sobre el qual es va treballar de valent en la jornada de treball del passat dia 9 de maig”. Preguntat sobre el posicionament que van adoptar els quatre equips grans (Reial Madrid, FC Barcelona, Baskonia i Unicaja), va assegurar que “el tracte ha estat normal, però que han estat els únics que s’han posicionat en contra d’alguns dels punts”. La pròxima assemblea se celebrarà el dia 12 de juny.

tracking