Surf de neu

A quiròfan

Finalment, Lluís Marín haurà d’operar-se de l’espatlla i es perdrà la primera Copa del Món del curs, que es disputa a l’agost a Argentina

A quiròfanFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Nou contratemps per a Lluís Marín. Després d’una temporada que les lesions l’han llastat i han provocat que fes un pas enrere respecte a l’anterior curs (va ser 23è a la darrera llista de punts de la FIS amb un novè lloc com a millor resultat i venia d’un vuitè amb un podi), el surfista de neu del Principat començarà amb problemes ja de cara a la campanya vinent, quan encara està a mesos d’iniciar-se. El corredor haurà de passar pel quiròfan per solucionar les molèsties que té a l’espatlla i que ha arrossegat en gran part de les curses que ha disputat al llarg d’aquest curs, que també va començar amb problemes físics per una caiguda el novembre passat a Hintertux, la qual ja el va marcar. L’andorrà volia evitar operar-se, tal com va assegurar en la roda de premsa de balanç del curs feta a inici d’abril, i el seu objectiu principal era deixar enrere les molèsties de cara a l’inici del nou curs, recuperant així el nivell que li ha donat tants resultats destacats en competicions mundials. No obstant això, es va fer mal a l’espatlla durant un entrenament de vòlei fa uns 10 dies i aquesta nova molèstia l’ha condemnat a passar pel quiròfan.

Tant ell com la Federació Andorrana d’Esquí (FAE) estan pendents de saber la data de l’operació, així com els terminis exactes de recuperació, que de moment són una incògnita. Esperen poder concretar-ho aviat, fins i tot aquesta mateixa setmana. El que sí que ja és segur a dia d’avui, tal com confirmava el director tècnic de la FAE, Carles Visa, és que es perdrà la cita inaugural de la nova temporada de la Copa del Món, que aquest any s’avançarà a l’agost amb la disputa d’una prova a l’Argentina, quan normalment Marín acostumava a estrenar-se a mitjan desembre. “A l’agost no hi arribem, segur. Hi ha marge, però si no ens donen una data d’operació aviat anirem tard per als altres objectius”, valorava Visa. Estan pendents d’un cirurgià de Barcelona, però és possible que finalment Marín hagi d’anar a França per solucionar els problemes físics amb els quals conviu al més aviat possible.

Malgrat haver començat la pretemporada amb normalitat a principi de maig i quan semblava que podria millorar, el corredor ha hagut d’aturar-se arran de l’augment de les molèsties i la confirmació d’operació. L’objectiu ara passarà per poder arribar en condicions òptimes i al màxim nivell a l’esdeveniment més rellevant del proper curs, els Jocs Olímpics de Pyeongchang (Corea del Sud), i que es disputaran del 9 al 25 de febrer del 2018. Per a aquesta cita queda una eternitat, però tenint en compte que Marín haurà acumulat uns mesos sense tenir les millors sensacions quan hagi tornat a muntar-se damunt la taula i que l’exigència de la cita serà màxima, necessitarà un temps previ per agafar el ritme i trobar-se en les millors condicions. Malgrat centrar-se en aquesta important fita, l’andorrà també tindrà el repte de tornar amunt a una Copa del Món que començarà amb desavantatge.

tracking