Bàsquet

Shermadini, en el 5 ideal

El georgià del MoraBanc Andorra suma la màxima puntuació dels mitjans i dels jugadors i també és valorat pels tècnics

Shermadini, en el 5 idealXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La derrota contra el Reial Madrid de diumenge per només dos punts de diferència i una altra vegada a la pròr­roga va deixar amb la mel als llavis la plantilla del MoraBanc Andorra, ara bé, probablement la deuen tenir oblidada arran de la gran notícia que va fer pública ahir l’ACB sobre un membre de l’equip. Giorgi Shermadini va ser nomenat segon millor pivot de la lliga Endesa i conseqüentment forma part del cinc inicial més ben valorat de la competició. El georgià no ho havia aconseguit mai a la seva trajectòria esportiva a Espanya i aquest curs ha fet actuacions suficientment meritòries que l’han portat a ser una referència dins de la pintura. En tres ocasions va ser designat jugador de les jornades 17, 25 i 32, va alçar-se amb els MVP dels mesos de gener i març i, també, ha aparegut en diverses classificacions d’estadístiques, sense anar més lluny, en el darrer partit de la fase regular davant els blancs va capturar 14 rebots que li van servir per ser el rebotador referent de la jornada.

Shermadini va acabar darrere de Bojan Dubljevic del València Basket, arran que va ser el preferit dels mitjans de comunicació i jugadors fent-se així amb la màxima puntuació (25 i 25), però els entrenadors van decidir apostar pel montenegrí i Gio només va sumar d’ells 15 punts, ja que va ser la seva segona opció. Per part de l’afició no en va rebre cap, segurament perquè va ocupar l’ 11a posició, mentre que Dubljevic, Ayón, Tomic, Reyes i Shengelia es van situar més amunt, en aquest mateix ordre. L’originari de Geòrgia va acumular-ne 65 pels 90 del de Montenegro, però de totes formes ha registrat números d’estrella en 34 enfrontaments disputats amb les següents mitjanes: 15,3 punts, 7,6 rebots, 0,8 assistències, 0,8 recuperacions i 21,3 de valoració. A més, el gegant de 2,17 metres és el màxim anotador, rebotador i més ben valorat del MoraBanc i en el global de tots els esportistes ha assolit la segona plaça també en valoració, sent alhora segon en rebots i tercer en anotació. També ha finalitzat primer en tirs de dos (novè en el percentatge), segon en faltes rebudes i rebots defensius, onzè en ofensius, tercer en esmaixades i en lliures per enfrontament i dotzè en taps. Cal destacar que Sergio Llull, Edwin Jacskon i Adam Hanga van completar el cinc ideal, mentre que Andrew Albicy va cloure sisè dels bases, amb 3 punts dels mitjans, és a dir, que va ser el cinquè més votat.

“És realment positiu, vull agrair a tothom qui ho ha fet possible”, va valorar el de Miskheta en assabentar-se. Per a ell la clau dels èxits dels tricolors aquesta campanya passa per fer “fantàstics matxs a casa que ens han beneficiat a tots. Jo personalment sempre he mirat de donar el màxim a sobre la pista i això em sembla impressionant. Estic per davant de gent que té una gran qualitat”. Durant la festa de cloenda de la fase regular els aficionats li van demanar en nombroses ocasions que renovés i es quedés al país en català, castellà, anglès i fins i tot georgià, i al respecte va declarar que “encara no sé res, ja veurem què passarà, ara el que toca és pensar en els quarts de play-off i mirar de superar el Madrid”.

El director general del club, Francesc Solana, va explicar sobre el tema que “l’any passat vam esperar la nostra oportunitat perquè continués amb nosaltres i aquest intentarem seguir en aquesta línia. Ell ja sap que el volem i entenc que marcarà els seus timings”. Quant a la fita va assenyalar que “comptar amb Shermadini és un luxe per a nosaltres i aquest curs ha fet la millor temporada de la seva carrera”. Solana va voler afegir que “és un premi per a ell a mode individual i després pel club. Des del principi teníem clar que era el nostre referent i vam construir un conjunt pensant en ell. Amb el seu rendiment ens ha aportat moltíssim i tot unit ha donat els seus fruits al grup amb la Copa del Rei i estar entre els vuit primers de la lliga. Tot el batut ha conjugat i té força bon aspecte”.

HORARIS CONFIRMATS PER ALS QUARTS DE PLAY-OFF DE LLIGA

El MoraBanc obrirà la sèrie dels quarts de final de la lluita pel títol amb el Reial Madrid a la capital d’Espanya el dimecres 24 de maig a les 20.30 hores. El segon enfrontament se celebrarà divendres 26 al Principat a les 20.00 hores, mentre que si hi hagués un tercer partit per desempatar l’eliminatòria es disputaria diumenge 28 amb horari per confirmar.

tracking