ACB LLIGA ENDESA

La pròrroga torna a castigar el MoraBanc

El MoraBanc Andorra remunta 19 punts al Reial Madrid en un últim quart espectacular i força
el temps extra

La pròrroga torna a castigar el MoraBancXavier Pujol

El Bàsquet Club MoraBanc Andor­ra va caure ahir contra el Reial Madrid a la pròrroga (86-88) a l’assaig de l’eliminatòria de quarts de final del play-off pel títol en un xoc marcat pel baix encert dels locals en el tir lliure (7/17) i el triple (5/30). El matx va començar amb minuts de tempteig i igualtat al marcador, fins que un alley-hoop d’Albicy i Shermadini posava els del Principat per davant a l’equador del primer quart (9-8). Però a partir d’aquell moment el Madrid es va endollar i va despenjar-se dels tricolors des de la línia de 3 punts. Els de Joan Peñarroya es mostraven imprecisos, amb un 11% d’encert des dels 6,75 milions al primer període, i els de Pablo Laso ho van aprofitar amb 3 triples de Rudy Fernández i 1 de Suárez al tram final per obrir escletxa i tancar els 10 minuts inicials amb 13-22.

Si l’home blanc amb el canell calent fins al moment havia estat Rudy, al segon quart el gran protagonista va ser l’argentí Andrés Nocioni, que es va posar en marxa amb un 2+1 i després va anotar 3 llançaments de 3. En canvi, el MoraBanc va seguir amb els mals registres (0/7 al segon temps), i això sumat a les pèrdues dels locals i algunes decisions arbitrals que van indignar els aficionats del Poliesportiu, es va arribar al 30-46 que l’electrònic va reflectir al final dels primers 20 minuts. A la represa, els del Principat, liderats per un gran Shermadini (10 punts al tercer quart) van fer creure en la remuntada, que es va veure més a prop quan els àrbitres van assenyalar una tècnica a la banqueta blanca i els andor­rans va reduir la diferència fins als 10 punts (51-61). Però dues faltes d’Antetokounmpo amb l’equip en bonus van tornar a posar els blancs 14 amunt al final del tercer quart (54-68).

I a partir d’aquí: l’èxtasi. Un parcial de sortida de 14-2 deixava el MoraBanc a només a dos punts del Madrid (68-70). El jove Luka Doncic tornava a posar el partit complicat, amb 5 punts a falta de 2 minuts (70-77), però Stevic, Schreiner i Antetokounmpo, amb una entrada a 10 segons per al final van situar l’empat a 77. L’aler grec va tenir un triple final per guanyar el matx, però per tercera vegada aquesta temporada contra els blancs, el duel va anar a la pròrroga. El temps extra s’iniciava amb una esmaixada d’Antetokounmpo, que va posar el públic d’empeus i eufòric. La diferència era mínima, fins que el grec convertia un alley-hoop de Walker que deixava els locals 3 punts per sobre (84-81), però un altre cop Nocioni, des de la línia de 3, empatava el partit. Shermadini tornava a posar el MoraBanc per davant, i el jove Radoncic només va anotar un dels dos tirs lliures dels que va disposar (86-85). Czerapowicz no va estar precís en un atac per sentenciar el duel, i la pilota se la va endur Draper, que tenia dos tirs. El primer va entrar (86-86), i el segon el va errar, però Maciulis va capturar un rebot d’or que va acabar amb la cistella de Nocioni (86-88). Schreiner va poder donar la victòria amb un triple a la jugada final, que va sortir de dins.

LES CLAUS

Els triples

El Morabanc andorra només va poder anotar 5 dels 30 triples intentats (17%), mentre que el Reial Madrid va encertar 15 tirs des de més enllà dels 6,75 dels 47 provats (32%)

La defensa

Deixar un dels millors equips d’Europa amb 9 punts en un quart és una actuació que pocs equips poden fer, i va ser la clau per a poder forçar la pròrroga i tenir la victòria a la mà.

Els tirs lliures

Els locals només van anotar un 41% dels tirs lliures de què van disposar, un percentatge molt baix. Shermadini (2/5) i Antetokounmpo (1/6) no van tenir el seu dia en aquest aspecte.