ACB LLIGA ENDESA

Pròleg de la batalla

El MoraBanc i el Madrid es veuen les cares en un duel sense res en joc, però amb l’al·licient que serà un assaig de cara al play-off

El MoraBanc frega la victòria a MadridÁ. MARTÍNEZ / ACB PHOTO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Bàsquet Club MoraBanc Andor­ra clou la fase regular de la lliga Endesa al Poliesportiu i davant el líder de l’ACB: el Reial Madrid. Un rival que segons Andrew Albicy “en tots els partits els hem pogut mirar als ulls i això mateix podria succeir en els que vindran”. El conjunt dirigit per Joan Peñarroya, que avui serà centenari a la competició com a tècnic principal dels del Principat, afrontarà el xoc com un pròleg a la batalla que començarà el dia 24 contra el mateix equip al primer matx dels quarts de final de la lluita pel títol. “Estic molt content per aquests cent, espero que n’hi hagi més i l’escenari és perfecte”, va valorar Peñarroya sobre la seva dada, que també va aprofitar per deixar clar que “no jugarem el play-off contra el Madrid com a premi, sinó per intentar guanyar-lo”.

Esportivament no hi ha res en joc per a cap dels dos, ja que ja han fet els deures, però el MoraBanc mirarà d’imposar-se als blancs per així assolir l’escandalosa xifra de 15 victòries i 1 derrota a casa i certificar que és, juntament amb els grans, dels millors com a local. En 12 enfrontaments que han disputat, els tricolors només se n’han endut 1 i va ser fa 21 anys, en un duel que va acabar per 78 a 75 i Pablo Laso formava part dels visitants. Les baixes que presentaran ambdós grups seran també protagonistes: els andor­rans no podran comptar per lesió amb Beqa Burjanadze, que continua recuperant-se de les molèsties al genoll, ni amb Nacho Martín, que tot i que està treballant a contrarellotge per reaparèixer, de moment no se l’espera. Jelínek, en la sessió de divendres tarda va patir un lleu esquinç de turmell, la d’ahir la va completar amb dificultat i serà dubte fins a última hora, per la qual cosa l’entrenador egarenc potser haurà d’afrontar la cita amb 9 jugadors i no podrà tirar del B, arran que es juguen la permanència a l’EBA davant el Grup Barna (tenen un coixí de + 27). Per la seva banda, Laso va deixar descansant a la capital d’Espanya Llull, Ayón i Randolph, amb vista a la final de 4 de l’Eurolliga, i donarà l’oportunitat a Thompkins i al júnior Radoncic. Al descans es farà un homenatge al CV Encamp per la seva gran campanya, i a més, hi haurà el concurs dels 100.000 euros de la cistella dels teus somnis.

Cal destacar que la votació per als aficionats, via xarxes socials, de l’MVP del curs va finalitzar ahir i Shermadini, Burjanadze i Albicy van fer 11è, 15è i 33è de 65, respectivament (Llull, Campazzo i Jackson, en el Top-3).

GIANNIS 'IS BLACK'

L'ANTETOKOUNMPO QUE JUGA A L'NBA TORNARIA A ESTAR ENTRE EL PÚBLIC

L’estrella dels Milwaukee Bucks de l’NBA, Giannis Antetokounmpo (22 anys) podria tornar a estar avui entre el públic del Poliesportiu d’Andorra, tal com va fer diumenge passat en l’enfrontament davant el València Basket. Un dels germans petits de l’aler pivot del MoraBanc Andorra Thanasis Antetokounmpo (24 anys) ja ha finalitzat la temporada perquè el seu equip va caure en la primera ronda dels play-off. El jugador grec va explicar que “és molt probable que es torni a animar a venir”.

tracking