CURSES DE MUNTANYA

Xavi Teixidó torna a la Copa del Món a les Canàries

Actualitzada 13/05/2017 a les 07:09
L’andorrà Xavi Teixidó torna a cór­rer una prova de la Copa del Món d’ultramaratons amb la disputa avui de la ultramarató Transvulcania a l’illa canària de la Palma. Després d’un any on no va realitzar curses d’aquesta competició pels problemes amb les lesions, el cor­redor participarà en una de les cites més dures del calendari. El recorregut consta de 74,33 quilòmetres amb un desnivell positiu acumulat de 4.350 metres, i un de negatiu de 4.057. El traçat és de pujada i baixada, ja que s’inicia a cota 0, ascendeix fins als 2.421 metres, torna a baixar a nivell del mar, i acaba amb un pendent final de 342 metres.
L’ultramaratonià va analitzar quines poden ser les claus: “la sortida és complicada perquè es pot formar un embut i s’ha d’intentar agafar la fila bona”, i va afegir que “és important marcar un ritme còmode per no quedar-se sense forces al tram final”. Teixidó també va parlar sobre com arriba a les Canàries dient que “em trobo amb espurna, i vinc bé després d’un mes de tirades llargues”. La Transvulcania és una prova amb un gran cartell de participants, i sobre el paper que pugui fer a la cursa, el del Principat va reconèixer que “signo acabar entre els 20 primers i m’agradaria puntuar per a la Copa del Món (ho fan els 30 millors), tot i que serà difícil”. En aquest aspecte el director tècnic de la FAM, Carlo Ferrari, va apuntar que “l’objectiu és fer la carrera bé, que es dosifiqui, i que la pugui acabar amb bones sensacions”.