Curses de muntanya

Ferran Teixidó, setè a la Transvulcania

L’andorrà acaba la vertical en 52 minuts i es queda a segons de ser al Top-5

Ferran Teixidó, setè a la TransvulcaniaTWITTER FAM

El corredor de muntanya Ferran Teixidó va encetar ahir a l’illa de Palma la seva temporada en el calendari de la Copa del Món 2017 assolint una setena posició a la Vertical de la Transvulcania. El del Principat va creuar la línia de meta en un temps de 52 minuts i 21 segons que el van deixar fora del Top-5 per exactament aquests mateixos 21 segons.

El vencedor de la cursa va ser el vigent campió del món, el norueg Stian Angermund-Vik amb un crono de 47 minuts i 22 segons que li van valer per marcar un nou rècord d’aquesta prova. El podi el van completar l’espanyol Luis Alberto Hernando i el colombià Saul Padua, en 48’39’’ i 50’41’’, respectivament, mentre que el quart (Ondrej Fejfar) va fer 50’59’’ i el cinquè (Diego Simon) 50’ justos.

A la prèvia d’aquesta cita Teixidó va comentar que la de la Transvulcania, tot i que se la va preparar molt a consciència, no era la carrera que més s’adaptava a les seves característiques, arran que el seu fort són les pujades pures. L’edició anterior va cloure aquest test en tercer lloc amb una marca inferior de 50 minuts i 51 segons, però en la present ja va avisar que seria complicadíssim pujar al podi i quasi impossible fer-se amb la primera plaça, sobretot per l’alt nivell dels participants. La seva pròxima cita serà el divendres 26 de maig a Zegama (País Basc) i per la seva banda, el seu germà Xavi competirà diumenge a la modalitat ultramarató de la Transvulcania.