Tots contentsACB PHOTO / F. RUSO

Jugar-se els play-off o la permanència no és fàcil de gestionar mentalment per als jugadors. Pel cap passen moltes coses i els partits acaben tenint alts i baixos constants d’emocions, més que en un matx qualsevol. Quan el Reial Betis Energía Plus i el MoraBanc Andorra van saltar a la pista del Palacio de San Pablo, els protagonistes n’eren conscients i saber gestionar la muntanya russa de sentiments era clau per gua­-nyar aquest enfrontament. Per exemple, els nervis. Es van notar massa a la banda andorrana a l’inici i el parcial de sortida va ser de 10 a 1 i més de cinc minuts sense fer una cistella en joc. Exactament el mateix temps que va trigar la pilota a arribar a les mans de Shermadini, autor de la primera. Passada la primera fase de nervis i desencert, va ser el torn dels bètics. La pressió del descens els va atacar i no trobaven cistella. Així és com van veure el MoraBanc igualant sense despintar-se, i fins i tot posant-se per davant a la conclusió dels 10 primers minuts (14 a 15).

La incertesa va regnar al període. Com en el primer, les errades gairebé predominaven més que els encerts, que a la mínima que arribaven suposaven un bon premi i valien més pel poc que s’estava anotant. Els locals anaven un punt per sobre i van aconseguir una renta màxima de més 4, que es va anul·lar gràcies a l’entrada de to d’Antetokounmpo. Amb un tir lliure i dos triples seus, un sobre la botzina, es va arribar a taules al descans amb un fluix marcador de 29 a 29.

La frustració es va instaurar en la plantilla del Principat sortint de vestidors. Les cistelles no entraven i les coses que s’havien fet bé en la primera part, que tampoc van ser gaires, ja no es feien i així és com el Betis va anar gua­-nyant la lluita per la gestió de les emocions. Només set punts en 10 minuts, 5 d’Antetokounmpo i 2 d’Schreiner, els únics a l’altura ahir, van desfer la integritat mental del MoraBanc. Casualment, les possibilitats de victòria es van pràcticament esfumar a l’última acció del tercer quart, gràcies a un triple d’Alfonso Sánchez (50 a 36), en el mateix moment que el conjunt del Principat es classificava matemàticament per al play-off, amb la fi del partit i la derrota del Bilbao. El darrer quart, amb domini ple del Betis, no va tenir història (76 a 59 final) i el sentiment final que va quedar va ser molt agredolç.