ACB LLIGA ENDESA

El MoraBanc jugarà el play-off pel títol

El MoraBanc Andorra certifica la classificació per als play-off després de la derrota del Bilbao contra
el Baskonia

El MoraBanc jugarà el play-off pel títolMorabanc Andorra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Recordar el que s’ha fet abans és important, especialment en els moments que s’assoleix l’èxit. Fa set anys, el MoraBanc Andorra competia a LEB plata i en dues setmanes ho farà als play-off de la Lliga Endesa, segurament contra el Reial Madrid. L’equip va assolir ahir una classificació històrica en una temporada memorable en què haurà participat a la Copa del Rei i a la fase final. Ahir no va complir a la pista del Reial Betis Energía Plus, on va perdre de 17, però la derrota del Bilbao a casa contra el Baskonia va fer oblidar les penes segurament del pitjor partit del curs, com acceptava el mateix Joan Peñarroya. “L’objectiu ara és fer un parell de cerveses, oblidar les últimes quatre hores i recordar tot el que s’ha fet abans de començar”, va indicar el tècnic ahir en una roda de premsa “estranya” per a ell. “Recordo que vam pujar a l’ACB, jo estava a Manresa i vam ascendir per la derrota de l’equip que ens seguia. Avui ha passat el mateix, però repeteixo que el MoraBanc Andorra no juga el play-off perquè el Baskonia ha superat el Bilbao, sinó perquè s’ho ha guanyat i ha estat un dels vuit millors equips de la competició, sens dubte ”, assenyalava l’egarenc.

A ell li va agradar recordar l’època d’abans de l’ACB, igual que el director general del club, Francesc Solana. “Fa set anys estàvem a LEB plata i ara jugarem uns play-off. Hem de tenir aquesta perspectiva i saber d’on venim. És una fita històrica que se li ha de donar el valor que té, igual que ho vam fer amb la Copa del Rei. És un pas mes en la nostra trajectòria i hem de gaudir-lo”, va exposar. Solana no amagava la felicitat del moment, igual que el president del club, feliç, tot i la derrota. “És el premi a la temporada que hem fet, que és excel·lent. Podrem fer una ronda com a mínim amb el Madrid i n’estem orgullosos”, assenyalava un Aixàs que veia que el següent pas per seguir el creixement que ha fet el club els últims anys és “intentar passar de ronda”.

Les cares de felicitat s’estenien al vestidor, i malgrat la desfeta l’ambient era de triomf. Un dels que ha viscut diferents etapes, el capità, David Navarro, comentava que s’ha “d’estar molt content pel que hem fet, sobretot pel bàsquet fet a casa. És cert que a fora no hem estat bé, però ja ho firmàvem tots fer un curs com aquest”. Els jugadors sobretot mostraven orgull per haver assolit aquest gran objectiu pensant en el club i el país. “Era el nostre objectiu principal i l’hem aconseguit, estem feliços per haver fet una cosa gran per al club i el país. Diumenge ha de ser una festa de celebració amb l’afició”, exposava Andrew Albicy. L’únic andorrà de la plantilla, Guille Colom, radiava felicitat, ja que “un país com el nostre es mereix un reconeixement com aquest i ser en una competició d’aquest nivell”.

Com és habitual en situacions com aquesta, el cap de Govern, Toni Martí, va voler valorar la gran fita del MoraBanc, tot i no viatjar a Sevilla. “Aquesta realitat s’ha forjat a casa amb els 4.000 andorrans que cada 15 dies han animat. Vull felicitar els jugadors i l’staff tècnic, però sobretot l’afició.” Ahir va tocar recordar, i segur que aquest MoraBanc serà recordat perquè és memorable.

El MoraBanc jugarà el play-off pel títol

tracking