ACB LLIGA ENDESA

L'ACB, amenaçada pels quatre clubs d'Eurolliga

Marxen en plena reunió de treball i estudien la viabilitat d’una lliga privada

L'ACB, amenaçada pels quatre clubs d'EurolligaACB PHOTO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ACB està en una situació molt tèrbola, més del que podia semblar en un principi. L’atapeït calendari que presenta la temporada vinent a causa de les finestres FIBA de seleccions, a més de les competicions europees, fa temps que deixa clar als clubs que hi ha d’haver un canvi en el model de la Lliga Endesa. Per aquest motiu, entre altres, ahir es va realitzar una reunió de treball no executiva en la qual es volia avançar feina i mirar propostes.

La sorpresa va arribar quan abans de començar la sessió els quatre clubs amb plaça assegurada d’Eurolliga la temporada vinent, l’FC Barcelona, el Baskonia, el Reial Madrid i l’Unicaja, van abandonar la reunió exposant que no volien participar-hi i que estaven estudiant la viabilitat d’una lliga privada. Les entitats amenaçaven així l’estabilitat de l’ACB per no tenir en compte els seus interessos de fer una lliga de 16 equips, o fins i tot de 14, de cara al curs vinent, per tenir més espais al calendari.

La reunió va seguir amb els 13 clubs, que van estar vuit hores discutint els temes a tractar. Entre els quals, el cànon ACB i el calendari, del qual es va posar sobre la taula treure els play-off, una mesura que “no interessa, però que s’ha de tenir en compte”, segons indicava el president del MoraBanc Andorra, Gorka Aixàs. “No estic tranquil, no m’agrada el que ha passat avui, és una situació complexa i que marxin d’una reunió de treball quan hi ha moltes coses a parlar no em fa estar tranquil. M’ha sobtat”, assenyalava el màxim dirigent de l’entitat andorrana, que hi afegia que entén “la situació dels quatre clubs igual que la de la resta, però no entenc que en el moment que ens trobem s’opti per no parlar”. Aixàs veia difícil que la lliga privada prosperi. “Serà una lliga de 4?”, exposava, puntualitzant que “ningú vol una lliga sense aquests quatre clubs”. Ahir es va convocar una assemblea extraordinària per al 23 de maig en què “és previsible que s’aprovin moltes coses”.

tracking