Curses de muntanya

Ferran Teixidó, preparat per a l'estrena del curs a la Transvulcania

L’andorrà ja es troba a La Palma i té com a objectiu baixar dels 50 minuts

Ferran Teixidó, preparat per a l'estrena del curs a la TransvulcaniaIANCORLESS.COM / SWS

El corredor de muntanya Ferran Teixidó obrirà demà la temporada amb la seva participació a la vertical de la Transvulcania, cursa en la qual s’estrenarà aquesta campanya a la Copa del Món, ja que a la primera de la Trentapassi no hi va ser. El del Principat va finalitzar l’edició del curs anterior en tercera posició amb un temps de 50’51’’ i va acabar la competició global en el mateix lloc. “Per a mi millorar el crono de l’any passat i acabar entre els cinc primers classificats ja serà tot un èxit, perquè guanyar és molt difícil i pujar al podi també”, va assegurar Teixidó, que dilluns va viatjar a l’illa de La Palma per preparar la cita. L’inici de la cursa a nivell del mar es produirà a les 17.00 hores des de Tazacore, mentre que l’andorrà tindrà prevista la seva sortida una hora més tard en un recorregut de 7,6 quilòmetres amb un desnivell positiu de 1.203 metres i l’arribada a la Torre del Tiempo, a 1.600.

“L’itinerari és un pèl de córrer i no és el que més s’adapta a les característiques del Ferran, ja que el seu fort són les pujades”, va assenyalar el director tècnic de la FAM, Carlo Ferrari. Ell mateix va afegir que “la plaça que assoleixi es determinarà en funció del seu estat de forma i dels altres esportistes que hi hagi, encara que segur que acabarà al davant, arran que sempre s’autoexigeix”. Per la seva banda, el cor­redor va explicar que “no és una prova que m’agradi, però sempre la preparo a consciència a la vall de Madriu, on he registrat millores i a més ja he pogut temptejar el terreny canari després d’entrenar-hi”. Tots els rivals encara no els coneix, però el que sí que sap és que haurà de mesurar les seves forces amb el vigent campió del món, el norueg Stian Angermund-Vik, i amb un altre referent mundial, Luis Alberto. El 26 de maig estarà a la vertical de Zegama, al País Basc.