ACB LLIGA ENDESA

El moment de fer història

El MoraBanc Andorra pot certificar avui de manera matemàtica la vuitena posició si guanya a Sevilla o el Bilbao perd contra el Baskonia

El moment de fer històriaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

És possible que quan el MoraBanc Andorra torni a tenir una temporada corrent, lluitant amb els que són una mica més a baix, com hauria d’estar pel seu poder econòmic, s’apreciï de veritat el gran mèrit que té el que s’està assolint aquesta temporada. De moment, ja es va escriure una pàgina en daurat als llibres d’història del club al febrer amb la brillant participació a la Copa del Rei. Però l’actual plantilla mereix més. Ho demostren cada dues setmanes al Poliesportiu, quan delecten l’afició amb un gran partit i els envien a casa amb el bon sabor de la victòria. Avui (20.30 hores) és el dia per rebre aquest premi merescut, el d’aconseguir la classificació als play-off de la Lliga Endesa i seguir fent història aquesta temporada.

L’equip ho té de cara per acabar vuitè, ja sigui avui o diumenge. Només si el Bilbao guanya els dos partits i els del Principat ho perden tot es quedarien fora de la fase decisiva. Però l’equip no pensa en el conjunt basc, sinó en si mateix. I per això, per molt que sembli inevitable, ni mirarà el resultat del partit que es jugarà mitja hora abans entre els de Carles Duran i un Baskonia que vol vèncer per ser cap de sèrie, especialment després de la desfeta contra l’Unicaja, fins que no acabi el seu propi matx. “S’ha de ser clar, jo vaig amb el Baskonia, però això no depèn de mi i no em preocuparà quan estiguem jugant. Quan siguem al partit vull que gua-nyem. El que hagi de passar és el que ens haurem guanyat nosaltres a la pista”, assegurava Joan Peñarroya en la roda de premsa prèvia a un partit en què quan sigui pels volts del tercer quart podria no ser necessari vèncer per classificar-se als play-off si el Bilbao perd.

El MoraBanc ha deixat clar en tot moment que vol classificar-se guanyant avui mateix, però davant tindrà un equip que està amb l’aigua al coll i no es pot permetre una patinada perquè si no s’ofegaria al mar de la LEB or. “Jo he jugat lluitant per salvar-me i pel play-off i és molt més angoixant la seva situació que no la nostra, tot i que els dos tenim dos grans objectius. Veurem com gestiona cada equip les emocions”, exposava el tècnic. El Betis només ha guanyat un partit en tota la segona volta, i va ser com a visitant, per la qual cosa mirarà d’evitar al màxim certificar el descens davant la seva afició. Un MoraBanc que s’ha demostrat més vulnerable de visitant pot donar al Betis l’energia que necessita. No obstant això, els de Peñarroya volen fer història.

BAIXA SENSIBLE

Burjanadze no viatja a Sevilla

i tampoc jugarà contra el Madri

La infermeria del MoraBanc no descansa. Diumenge, contra el València, Beqa Burjanadze no va poder jugar per molèsties al genoll que arrossega des de fa un mes, però que abans l’havien respectat suficientment per estar als partits, fins que va dir prou en l’últim duel. Ara, el georgià descansarà i ahir no va viatjar a Sevilla. Joan Peñarroya va confirmar també que no estarà disponible per al partit de diumenge contra el Reial Madrid i que la seva evolució marcarà la disponibilitat per a uns possibles play-off.

tracking