Motociclisme

Pedrosa torna a somriure

El pilot de Repsol Honda domina amb claredat a Jerez i assoleix un triomf còmode per davant del seu company d’equip i Jorge Lorenzo

Pedrosa torna a somriure

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dani Pedrosa va saber aguantar a la perfecció la pressió a què el va sotmetre el seu propi company d'equip, Marc Màrquez, i es va assegurar el triomf al Gran Premi d'Espanya de MotoGP, que es va disputar ahir al circuit de Jerez, on es va registrar un podi íntegrament espanyol amb Jorge Lorenzo reivindicant-se amb la Ducati i acabant tercer. La creu la van protagonitzar els dos pilots del Movistar Yamaha, que van tenir problemes en tot moment.

El resident Maverick Viñales no va poder passar del sisè lloc i l’encara líder del mundial, Valentino Rossi, de la desena posició. Amb el decebedor resultat d’ahir, l’italià va veure reduït el seu avantatge al capdavant de la classificació general, amb només dos punts més que el seu company d’equip, quatre sobre Márquez i deu sobre Pedrosa. Per la seva part, la resur­recció de Lorenzo amb la Ducati li va servir per mirar més amunt i situar-se amb 28 punts, encara lluny dels líders.

Pedrosa, el més ràpid als entrenaments, va sortir com una exhalació i va marcar un ritme impressionant que ni el seu company d’equip va poder aguantar, per acabar embutxacant-se la victòria amb un còmode marge de més de sis segons sobre el de Cervera i 14 respecte al mallorquí.

L’anècdota més negativa de la cursa la van protagonitzar Álvaro Bautista i Jack Miller. En el primer revolt del traçat, els dos van anar a terra i posteriorment, el pilot australià va empènyer l’espanyol i va donar una puntada de peu a la seva moto recriminant-li la situació.

Per altra banda, en Moto2, Àlex Màrquez va aprofitar la caiguda de Franco Morbidelli, que fins ara havia guanyat totes les curses i era líder del mundial amb 75 punts, per guanyar la seva primera cursa de la temporada. En Moto3, Arón Canet va estrenar el seu caseller de victòries, mentre que Joan Mir lidera la general de la categoria amb 74 punts.

tracking