ACB Lliga Endesa

El MoraBanc delecta l'afició vencent el València (89-84)

El MoraBanc guanya el València en un nou partidàs al Poliesportiu i té pràcticament assegurat el vuitè lloc

El MoraBanc delecta l'afició vencent el València (89-84)Fernando Galindo

El MoraBanc Andor­ra jugava un partit ahir que tenia aires de final. Hi havia molt en joc en un matx que es presentava com una prova de joc per a la seva consistència com a local, ja que s’enfrontava a tot un València Basket, un dels equips més potents de tota la lliga i que venia al Poliesportiu buscant el lideratge, ni més ni menys. Però tampoc van poder. Quan el conjunt del Principat juga com a local treu el millor que té i es converteix en un conjunt de nivell màxim, de nivell de play-off.

I la consecució d’aquest objectiu és el que precisament es van trobar més a prop que mai ahir quan van superar els taronja. Ni la baixa d’última hora de Beka Burjanadze per molèsties al genoll va fer tòrcer l’ambició tricolor, que va sortir mossegant al partit amb un David Walker inspirat. El nord-americà va fer tres esmaixades brillants i se’n va anar fins als 11 punts en els 10 primeres minuts (va acabar sent el màxim anotador amb 23 punts). Davant hi havia un senyor equip que seguia el ritme anotador del MoraBanc guiat per l’encert de Romain Sato, que va ser el més constant dels visitants amb 20 punts en finalitzar el partit.

Així, els de Pedro Martínez tancaven els primers 10 minuts per davant en el marcador (23 a 24), però es van desinflar de manera seriosa al segon quart. Dubjlevic va anotar a l’inici i després van estar més de set minuts sense veure cistella. El MoraBanc va aprofitar per fer un parcial de 17 a 2 i va arribar a dominar de 14 punts, un marge que es va reduir a només 5 al descans després d’una reacció taronja just abans d’enfilar el camí a vestidors amb tres triples seguits (40 a 35).

Al tercer quart es van viure els millors moments dels andorrans i un triple de Chris Czerapowicz a l’equador va situar la màxima de +15 (65 a 50). No obstant això, el València, com va fer durant tot el partit, es va anar refent i no es deixava anar. De fet, va reduir fins al 69 a 58 abans d’encarar els últims 10 minuts i al darrer quart va provocar dubtes a la plantilla tricolor. El MoraBanc va tenir el moment més delicat en el tram final, amb pèrdues de pilota no forçades i un pèl de desencert de cara a cistella, i va veure com els taronja li van empatar (78 a 78). Fins i tot, van tenir l’oportunitat de posar-se per davant, però els de Martínez van perdonar massa des de la línia de personal (13 de 22 en tirs lliures) i els de Peñarroya van tenir la reacció necessària en el moment decisiu, sempre amb la col·laboració imprescindible del públic del Poliesportiu.

Així, guiats per Stevic, Walker i Shermadini, que ahir va assolir un nou guardó d’MVP de la jornada amb 22 punts, 10 rebots i 32 de valoració, van gaudir d’una empenta final per embutxacar-se la 14a victòria en 15 partits com a locals i la 16a de la temporada, amb la qual se situaven a dues del Bilbao, que va perdre a la pista del Tenerife. Amb un triomf dimecres a Sevilla o una desfeta dels bascos contra el Baskonia el MoraBanc serà equip de play-off.