ACB Lliga Endesa

La primera de les tres finals

El MoraBanc rep un dels equips més en forma de la lliga, el València Basket, que ocupa la segona posició

El MoraBanc derrota amb solvència el FuenlabradaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El MoraBanc Andorra inicia avui (12.30 h) la setmana decisiva, en què disputarà les tres últimes jornades de lliga, clau per saber si s’acaba classificant entre els 8 millors. El primer rival serà el segon classificat de la competició, el València Basket, dimecres visitarà la pista del Reial Betis i tancarà la competició diumenge vinent contra el líder, el Reial Madrid. El conjunt taronja arriba al Poliesportiu després de tres victòries consecutives, davant de l’FC Barcelona, el Betis i l’Obradoiro, que li han servit per refer-se del cop dur que va suposar la derrota a la final de l’Eurocup contra l’Unicaja. Els de Pedro Martínez han acabat entre els 4 primers en 7 de les últimes 8 temporades, i aquest any ja tenen assegurat el factor pista a la primera eliminatòria de play-off, però volen seguir el frec a frec amb el Reial Madrid per proclamar-se campions de la fase regular i allargar l’avantatge fins al final.

El conjunt andorrà vol seguir sent fort a casa, on només ha perdut un partit, per aconseguir una classificació històrica, tal com va explicar Joan Peñarroya. “El calendari és el que és i és complicat per a tots. Al final, el que necessitem és fer un bon partit contra el València. Tot passa per jugar un gran matx avui”, va assenyalar l’egarenc. El tècnic també va avisar dels perills del contrincant: “Serà un partit maco per a la nostra afició perquè ve un equipàs. És un rival de màxima dificultat perquè té la capacitat de guanyar-te els partits atacant, però a darrere també és molt sòlid i físic”. Els valencians tenen fins a 5 integrants de la seva plantilla entre els candidats a guanyar el premi a millor jugador de la temporada i un gran fons d’armari, fet sobre el qual també va reflexionar l’entrenador del MoraBanc: “Compten amb grans individualitats, però jo destacaria que tenen un joc molt coral i la capacitat de fer-te mal molts jugadors. Disposen d’una gran rotació i no notes mai quan juga un o un altre.”

La setmana ha estat complicada a l’equip del Principat a causa de les molèsties físiques d’alguns dels jugadors, que no han pogut completar els entrenaments amb normalitat, tal com va confessar Peñarroya, que hi va afegir que “normalment a final de temporada tots els equips tenen problemes, però nosaltres hem sumat un mes molt complicat”. Els tocats Andrew Albicy, Beqa Burjanadze i Chris Czerapowicz podran jugar amb normalitat. D’altra banda, Pedro Martínez no disposarà dels interiors Mike Tobey i Viacheslav Kravtsov.

LA JORNADA

El Reial Madrid supera el Saragossa i segueix líder

El Reial Madrid va superar sense problemes el Tecnyconta Saragossa per un contundent 78 a 98. Amb aquest triomf, els de Pablo Laso seguiran encapçalant la classificació una jornada més sigui quin sigui el resulotat del València Basket al Poliesportiu.

Els blancs van trencar el partit des de l’inici i ja guanyaven de 15 al final del primer quart. Els aragonesos van intentar reaccionar al segon període amb un parcial de 27 a 22, però va ser inútil. Jaycee Carroll, autor de 23 punts, ajudat per Llull i Maciulis, autors de 14 punts cadascun, van ser els jugadors més destacats del partit celebrat ahir.

tracking