Bàsquet

Un 'Top' de l'NBA a Andorra

L’estrella dels Milwaukee Bucks, Giannis Antetokounmpo, serà aquest diumenge al Poliesportiu per veure el seu germà, Thanasis

Un 'Top' de l'NBA a Andorra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La relació dels germans Antetokounmpo, Thanasis i Giannis, ha estat sempre molt estreta. Tota la família grega, que es completa amb els pares i els altres dos germans menors, Kostas i Alex, té el valor de la unitat molt arrelat. “Els meus pares i els meus germans són la meva religió, la meva ànima. No concebo una vida sense ells, són la meva esperança”, deia Thanasis en una entrevista per a acb.com a principis d’any. Hi ha hagut nombroses mostres d’afecte públiques i fan que l’amor entre ambdós sigui palpable en tot moment. I en aquest sentiment hi ha un factor que influeix a gran escala: el bàsquet. Comparteixen la passió infinita per aquest esport i han aconseguit fer realitat el somni de dedicar-se al món de la cistella. És per això que ningú sap donar suport als Antetokounmpo com ho fan entre ells mateixos quan es tracta de lluitar pels seus respectius objectius esportius.

La distància entre Milwaukee i Andorra ha fet que no s’hagin pogut veure ni passar temps junts durant tot el curs, més enllà de fer-ho a través d’una pantalla en les múltiples videotrucades que es fan setmanalment. A mitjans de febrer, tant l’ACB com l’NBA tenien una petita aturada en el calendari i la intenció era que un visités l’altre, però els objectius esportius van tenir prioritat per als dos. Giannis volia formar part del partit de les estrelles, cosa que va assolir, sent el tercer més votat per ser titular de la conferència est, molt a prop de LeBron James i Kryie Irving. Per la seva part, Thanasis i el MoraBanc van fer història a la Copa del Rei.

A mitjans de febrer no va poder ser, però la promesa seguia en peu i el primer que acabés la temporada aniria a veure l’altre germà. Els Milwaukee Bucks van quedar eliminats dijous passat al sisè partit a mans dels Toronto Raptors en la primera ronda dels play-off. Les brillants actuacions de Giannis no van ser suficients per dur el conjunt de Wisconsin a les semifinals de l’est per enfrontar-se als Cavaliers de LeBron, Irving i companyia.

Al MoraBanc encara li resten tres enfrontaments per acabar, més els play-off si finalment es classifiquen, per la qual cosa serà Giannis qui creui l’Atlàntic per veure i animar en directe el seu germà. I no esperarà gaire. Aquest mateix diumenge ja serà al Poliesportiu en el partit contra el València, colíder de la lliga Endesa després del triomf d’ahir del Reial Madrid davant l’ICL Manresa que va situar el conjunt blanc al capdavant de la taula i al taronja segon amb el mateix balanç. La mare dels Antetokounmpo, que ja ha visitat el Principat, també serà present en el duel amb Giannis. Poques vegades es pot veure a Europa una estrella de l’NBA i a Andorra encara menys, però diumenge, entre els 5.000 seients del Poliesportiu n’hi haurà un d’ocupat per una de les sensacions de la temporada a la millor lliga del món.

EL MORABANC ESTRENARÀ DIUMENGE LA NOVA SAMARRETA

El MoraBanc Andorra estrenarà al partit de diumenge contra el València Basket una nova samar­­reta dissenyada per Martí Escoriza, alumne de l’escola es­pa- nyola María Moliner. Ell va ser el guanyador del concurs fet entre els escolars del Principat organitzat amb l’ajuda de Pyrénées per crear aquesta nova equi­pació que el conjunt lluirà al pròxim matx. D’entre totes les propostes es van escollir cinc finalistes per votació popular a les xarxes socials, i finalment la proposta seleccionada va triar-se per criteris tècnics i també en funció del que demana l’ACB per la roba de joc.

La samarreta està inspirada en l’equipació tricolor que utilitza el club, però amb un disseny “més agressiu i unes formes que simbolitzen el foc i la lluita, i que va en consonància amb lemes com el Mai Por” segons va explicar el director de comunicació del club, Gabriel Fernàndez.

El guanyador del concurs, Martí Escoriza, va reconèixer que “mai hauria imaginat que podia guanyar perquè hi havia samarretes molt bones. Tenia algunes idees que al final vaig descartar, i vull donar les gràcies als meus companys i a la meva professora per l’ajuda que em van donar”. Tant Escoriza com els altres finalistes han estat convidats al partit de diumenge i rebran un obsequi de part del club.

tracking