Nova era al VPC Andorra

Paul Alieu es proclama de manera oficial nou president i ja treballa per encarrilar el futur de l’entitat amb nous jugadors

Nova era al VPC AndorraFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Paul Alieu va ser proclamat ahir a la nit a l’Hotel Plaza d’Andorra la Vella oficialment nou president del VPC Andorra. A final de març es va conèixer que es presentaria i la seva candidatura va ser l’única que es va exposar a les eleccions i, per tant, des del 25 d’abril ja se sabia que seria nomenat màxim mandatari. Alieu rellevarà la junta directiva que van liderar durant quatre anys Pep Escolà i David Ferré, expresident i exvicepresident, respectivament. El fet que només es donés una llista va suposar que no hi hagués cap mena de votació entre els socis de l’entitat –aproximadament en són un centenar– i uns 15 assistents van decidir a mà alçada si estaven a favor o no de veure el candidat al capdavant del VPC del 2017 al 2021. “Estic molt content, però amb una mica de por, com sempre, perquè m’agrada fer les coses bé i que tot surti rodat. Ja puc dir que és un orgull ser el president”, va declarar poc després del nomenament. “A partir d’ara tinc un munt de feina per endavant i el que toca és posar-nos a treballar. Tinc força idees, però no he pogut avançar res abans, ja que volia assegurar-me la presidència”, va continuar.

Des que es va posar el seu nom sobre la taula, va deixar ben clar que “la base del meu projecte és intentar mantenir la categoria del primer equip per consolidar els júniors que pugen i ja més endavant mirar si hi ha la possibilitats d’ascendir de nivell”. Pel que fa al vessant econòmic, el VPC compta aproximadament amb un pressupost anual de 161.000 euros per cobrir totes les despeses de la quantitat de grups d’esportistes que té a les seves files. D’aquesta xifra, el Govern aporta uns 100.000 euros, els patrocinadors 50.000, 6.000 provenen de la caixa que es fa al bar els dies d’enfrontament a l’Estadi Nacional i els dar­rers 5.000 dels mateixos socis. Quant a aquest aspecte, Alieu va explicar que “hi ha molta despesa de transport i per aquest motiu ens centrarem a buscar patrocinadors sobretot per a la roba esportiva i així poder estar més tranquils”. El seu nou equip de feina estarà format per un vicepresident, un tresorer, un secretari, un gerent i nou vocals. El president va confessar, entre riures i en un to distès, que li encanta el rugbi “i espero fer-ho tot bé per poder tornar-me a presentar, però si ho faig malament, doncs no”. De totes formes va comentar que “ara mateix no penso més enllà de les properes quatre temporades, perquè encara queda camí i n’hi ha un de bastant llarg per recórrer. També he de mirar per la meva família”. Com ja és ben sabut, en l’àmbit esportiu tot girarà entorn de Jonathan Xepi Garcia i David Kirikàixvili, però fent referència a possibles substitucions d’entrenadors dels diferents conjunts va assenyalar que “com que encara no han acabat la campanya d’enguany o tot just ho han fet fa uns dies, ho estem mirant i fent plantejaments. Per exemple, el Jeannot Martinho del femení sub-18 ha estat el cap de setmana passat a França a les fases finals i haig de parlar amb ell per saber si vol continuar”. Paul Alieu espera no haver de realitzar gaires canvis d’aire, arran que “el que m’agradaria és que volguessin continuar i centrar-me en gran manera a fer noves incorporacions de jugadors”.

tracking