Automobilisme

El comú i l'Automòbil Club d'Andorra, units un any més

La capital acollirà per segon cop consecutiu el Ral·li d’Andorra Històric després
de 9 anys a Ordino

El comú i l'Automòbil Club d'Andorra, units un any mésCOMÚ D'ANDORRA LA VELLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú d’Andorra la Vella i l’Automòbil Club d’Andorra van renovar ahir el conveni perquè el Ral·li d’Andorra Històric es disputi per segon any consecutiu a la capital. L’edició d’enguany se celebrarà el 16 i 17 de setembre i serà la número 46. La prova transcorrerà pels carrers cèntrics de la parròquia. El podi de sortida i d’ar­ribada estarà al pont de la Rotonda, i el parc tancat se situarà al Parc Central, que serà un dels punts amb més interès per als amants d’aquest esport, on podran veure tots els vehicles que participaran en la cursa.

Tal com va explicar la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, “aquesta aposta serveix per consolidar Andorra com a capital del motor. A més, en traslladar la prova al centre, no només s’hi interessaran els aficionats, sinó que també podem captar els turistes”. El comú d’Andorra la Vella aportarà 6.270 euros i ajudarà amb la infraestructura de l’esdeveniment. D’altra banda, el president de l’Automòbil Club d’An-dor­ra, Enric Pujal, va declarar que “aquesta és la prova més històrica del país, amb 46 edicions i, tot i que renovem el conveni amb la capital per un any, esperem que segueixi vigent durant molt temps”. Aquest ral·li té molta tirada a fora (entre un 70 i un 80% dels participants són estrangers) i la cònsol va reconèixer que “és un plus per als comerços, hotels i una gran promoció per al país, aquesta cursa ens beneficia a tots”. Pujal va afegir que “els participants estan encantats de venir a Andorra la Vella, perquè així porten la família i a més de la carrera també poden aprofitar el cap de setmana visitant la ciutat i anant de compres”. Després de 9 anys disputant-se a Ordino (entre el 2007 i 2015), el 2016 va tornar a Andorra la Vella, on mantindrà un recorregut molt similar al de l’edició de l’any passat. Les inscripcions s’obriran l’1 de juny vinent, i s’espera que com va passar l’any passat les 100 places disponibles tornin a quedar-se curtes.

JOAN VINYES, PEL PODI AL RAL·LI DE LES CANÀRIES

Joan Vinyes i Jordi Mercader viatjaran el cap de setmana vinent a l’arxipèlag canari per disputar el 41è Ral·li Illes Canàries puntuable per al Campionat d’Espanya de Ral·lis d’Asfalt i vàlid també per al Campionat d’Europa. La prova constarà de gairebé 600 km i començarà divendres a les 10 del matí a l’illa de Gran Canària. El pilot andorrà competirà amb un Suzuki Swift R+ de l’equip Suzuki Motor Ibérica i va amb l’objectiu d’estar al podi de la categoria N5.

tracking