Bàsquet

David Navarro, selecció?

L’escorta del MoraBanc Andorra és a la llista de seleccionables per als Jocs dels Petits Estats de San Marino 2017

David Navarro, selecció?Xavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El capità del MoraBanc Andorra, David Navarro, està a la llista de jugadors seleccionables per als Jocs dels Petits Estats de San Marino 2017 que començaran a finals de maig i acabaran a principi de juny. La Federació An­dorrana de Bàsquet ha conformat una llista de 40 efectius –la FAB va indicar que segurament més d’un renunciarà–, entre els quals es troba l’originari d’Esparreguera. Encara que no hagi nascut al Principat, dins dels requisits també entra ser resident al país des de fa més de tres anys, que és el cas de Navarro, que va arribar el 2013 procedent del Blancos de Rueda Valladolid, i alhora és obligatori no haver jugat mai cap partit oficial amb un altre combinat nacional. Les premisses les compleix sense cap tipus de problema, ara bé, des de la institució esportiva són realistes i parlen d’un percentatge molt baix pel que fa a les possibilitats que s’animi a vestir la samarreta andorrana els pròxims Jocs, bàsicament per una qüestió de vacances i un tema esportiu.

David Eudal, a més de ser el seleccionador d’Andorra, exerceix el càrrec d’entrenador assistent del Bàsquet Club MoraBanc Andorra i s’asseu cada jornada a la banqueta liderada per l’egarenc Joan Peñarroya. El fet que Navarro treballi quasi cada dia sota les ordres d’Eudal, entre d’altres, ha estat determinant per plantejar aquesta opció, perquè han pogut parlar sobre aquest aspecte de manera directa. “He conversat amb ell per a fer papers i ens ha donat el permís per a procedir amb aquesta fase inicial d’inscripció, però això no significa res, només és un tràmit que no comporta implicació de cap mena”, va assegurar el tècnic andorrà. Quant a la seva premonició, va explicar que “és cert que està dins del primer llarg llistat de noms, ja que pot ser seleccionable per anys de residència, i a més, mai ha disputat res formal amb una altra selecció”. De totes maneres, va afegir que “encara no sé si vol o pot venir i és massa d’hora per saber alguna cosa, i segurament haurem d’esperar a finalitzar la temporada a la lliga Endesa per tornar a tenir notícies”.

Per la seva banda, David Na-var­ro roman totalment centrat a aconseguir la classificació per a estar entre els vuit millors conjunts de la competició domèstica, i d’aquesta manera jugar les fases de lluita pel títol de l’ACB, i no s’ha pronunciat oficialment amb ningú. Des de la Federació van assegurar que l’equip gira entorn del base del MoraBanc, Guille Colom, tot i que si veuen que és viable la seva presència doncs atacaran per a poder tenir a les seves files un jugador de la talla, qualitat i veterania de Navarro (34 anys). En un vessant econòmic van explicar que no es poden proposar pagar ningú, perquè la realitat és complicada a l’hora d’afrontar un tema de sous, i el fet de tenir al davant un cas de caràcter totalment professional, doncs serà complicat gestionar-ho. Independentment de tot, de ben segur que a San Marino hi haurà 12 jugadors de bàsquet (la FAB encara no pot donar la llista definitiva) que defensaran els interessos d’Andorra i miraran de fer-ho el millor possible, malgrat que per culpa del calendari de l’actual campanya del MoraBanc i del sènior B, la preparació serà força breu.

El debut de la selecció serà el dimarts 30 de maig davant l’amfitrió San Marino, i en funció de les dates abans d’aquesta cita es podran dur a terme, en el millor dels casos, un màxim de 8 entrenaments i en el pitjor només un parell. La federació és conscient que una entrada del MoraBanc al play-off ho dificultaria, i si a sobre passessin a la segona ronda, doncs David Eudal i Guille Colom no estarien als Jocs. Si es donés el cas, des de l’organisme confirmen que tenen un pla B i fins i tot un C, i ho tenen controlat des de fa mesos. A part, el MoraBanc B, que també aporta esportistes, donarà per tancada la temporada el 15 de maig amb l’enfrontament de tornada del play-out d’EBA.

ÈXIT I ORGULL DELS ANDORRANS EN LA CLOENDA DEL TIM

La desena edició del TIM Andorra va cloure ahir amb èxit organitzatiu i també esportiu per als equips andor­rans. El premini masculí B va ser campió, el premini masculí A va fer 4t, el mini masculí B 4t, el mini masculí A 6è, l’infantil femení 7è, l’infantil blau 6è i l’infantil groc 7è. El director tècnic de la FAB, Jaume Tomàs, va reflexionar que “el tema dels resultats és anecdòtic i el que destacaria és que els 7 conjunts han gaudit i gua-nyat algun enfrontament”.

tracking