Bàsquet

Una final per a Bilbao

Els de Carles Duran afronten el duel de demà contra el MoraBanc a vida o mort i fan una crida perquè Miribilla els ajudin a guanyar

Una final per a BilbaoFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquesta no ha estat una setmana com qualsevol altra. Potser sí que els entrenaments i la dinàmica de treball ha estat la mateixa, però l’aire que es respira és un altre. És l’ambient d’una final anticipada per la vuitena plaça. El partit de demà entre el RETAbet Bilbao Basket i el MoraBanc està marcat en vermell al calendari des de fa temps per part dels dos conjunts, però ningú s’esperava que arribés a tal magnitud d’importància, ja que si el MoraBanc guanya, tindrà gairebé certificada la vuitena plaça. A Bilbao, afronten aquest partit a vida o mort, a play-off o res, a temporada digna o buida. Estan amb els ànims pel terra després d’haver encaixat dues derrotes molt doloroses a casa contra l’Obradoiro i a la pista del Joventut, fet que ningú amaga, i veuen aquest enfrontament com el més important de la temporada per refer-se anímicament i per tornar a entrar de ple en la lluita pels play-off.

“És una final per estar entre els vuit primers. Això està clar, si no guanyem, el play-off se’ns haurà acabat”, comentava ahir en roda de premsa el seu tècnic, Carles Duran. És per aquest motiu que l’entrenador català espera que Miribilla faci màgia una jornada més i ajudin més que mai a tombar el MoraBanc. “Necessitem la nostra gent, i nosaltres els hem de donar una alegria. L’equip ha estat més regular a fora que a casa i mereixen un premi. Espero que ens ajudin que els la donem”, afegia Duran, fent una crida a la seva afició.

Des del cantó tricolor, l’ambient que es respira al vestidor és especial. “Tots sabem que és un partit molt important i es nota que la gent vol guanyar-lo, té ganes d’entrar al play-off, i més aconseguint-lo així, superant el màxim rival”, indicava ahir David Navarro en la roda de premsa prèvia al gran duel de demà. El capità explicava que “no deixa de ser el següent partit i després encara en quedaran tres”, però recalcava que “sabem de la importància d’aquest partit”.

Malgrat tot, Navarro també veia el punt de vista dels de Carles Duran i comentava que “ens hem d’esperar el millor Bilbao possible, s’està jugant la temporada. Casa seva sempre és un camp difícil, i amb tot el que es juguen esperem un partit complicat. Haurem de fer les coses molt bé per guanyar”. No serà fins demà al matí que els jugadors saltaran a la pista, però la tensió en cites d’aquest nivell són molt majors i es respira dies abans. La temporada no s’acabarà demà, perquè quedaran tres jornades més, però es pot donar el punt més àlgid del curs del MoraBanc, juntament amb la Copa del Rei.

MÉS PROBLEMEES A LA PLANTILLA

Albicy, dubte per un procés víric

Els problemes físics a la plantilla del MoraBanc no s’aturen. Thanasis Antetokounmpo ja s’ha recuperat de les molèsties musculars a la cama i estarà a disposició de Joan Peñarroya per al duel de demà a Bilbao després d’haver-se perdut el de Màlaga i Fuenlabrada. Aquesta va ser la bona notícia d’ahir, però va anar acompanyada d’una altra de negativa: Andrew Albicy és dubte per a l’enfrontament de demà per un procés víric que li va impossibilitar exercitar-se ahir. De fet, el francès havia de ser el conferenciant a la roda de premsa prèvia al duel a terres basques, però ahir mateix es va aixecar amb el dolor i va ser substituït per David Navarro. “Portem unes setmanes que estem acostumats a viure amb situacions d’aquestes, amb jugadors que no entrenen o no poden ni jugar. Esperem que aquest procés víric millori i l’Andrew ens pugui ajudar, i si no pot ser, seguirem endavant com hem fet les últimes jornades”, exposava Peñarroya. Avui, l’equip viatja cap a Bilbao i si el base francès no millora es confirmarà com a baixa definitiva.

tracking