Motociclisme

España funda una escuderia

El pilot andorrà es troba immers en el procés de creació del primer equip andorrà de motos i pretén enllestir-lo a final de maig

España funda una escuderiaXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pilot andorrà de motociclisme Cristian España s’ha endinsat en el projecte de fundar la seva pròpia escuderia, que serà la primera andorrana en motos, arran que “en tornar del Dakar em vaig proposar aquest objectiu i juntament amb el meu patrocinador principal vam veure que hi havia opcions reals de crear-la”, va informar. España, que tal com va fer la temporada passada entre el 7 i el 12 de maig havia de participar a l’Afriquia Merzouga Ral·li, va explicar que “dilluns vaig decidir de manera conjunta amb els promotors no anar-hi, ja que ens trobem en ple procés de creació i m’és impossible arribar-hi perquè dimecres vinent ja havia de marxar cap a Casablanca [Marroc]”.

Va afegir, entre riures, que “em sap greu, però a mi mateix m’he hagut de dir que faci les coses amb cap, no corri i, a més, així evitaré que em sorgeixin problemes”. L’estructura està força avançada, encara que tot el que són els detalls s’han d’acabar d’enllestir com, per exemple, el dipòsit d’aigua, la baca per als pneumàtics, l’aire condicionat i la instal·lació elèctrica interior de la furgoneta. Aleshores, Cristian España aprofitarà no haver de competir per deixar-ho tot ben acabat i pels volts dels dar­rers dies de maig farà una presentació oficial davant els mitjans de comunicació per donar tota mena d’informació i es podrà visualitzar el resultat final.

El principal patrocinador del corredor des de fa dos anys és el Taller Call i és un dels màxims culpables, amb d’altres amb menys pes, de la viabilitat de la futura escuderia, que portarà el següent nom: Team CE Rally. Aquesta, de moment, comptarà amb una moto d’enduro, una altra de motocròs i una última de ral·li, a més de la furgoneta per als desplaçaments. Mentre que quant a personal hi haurà el propi pilot del Principat, un mecànic, que serà Ernesto Cabrera, i el xofer Albert Veiga. Menció a part mereix Cabrera, ja que, tal com va indicar España, s’està encarregant, en gran manera, de tot el que implica la maquinària. Una altra raó que el va motivar a iniciar-se en aquesta nova aventura va ser l’econòmica, perquè “aproximadament he invertit uns 20.000 euros, però és una despesa intel·ligent, ja que em servirà per a tota la campanya, per entrenar, per als campionats d’Espanya i per a les proves que tingui per Europa. Podré anar arreu, fer la gran majoria de curses de tot el calendari i no deixar-me els diners en hotels, entre d’altres”. A més, va comentar que “fins ara com que jo pagava i contractava equips privats per afrontar les cites, els meus patrocinadors no podien tenir visibilitat, però les properes ja podran aparèixer a la moto o a la roba, en definitiva, a qualsevol lloc”.

La primera prova de foc que determinarà l’evolució del projecte tindrà lloc el 8 de maig, al circuit dels Monegros de Saragossa, on disputarà uns entrenaments fins al 13, en els quals provarà la moto i es posarà a to per al començament de curs. De totes maneres, els objectius principals del corredor d’Andor­ra són els de “donar el màxim rendiment a l’escuderia, fins i tot hi estarà present al Dakar del 2018. Embarcaré com es fa sempre des de Normandia la furgoneta amb les motos i tot el necessari per als dies que estiguem a l’Amèrica del Sud”. El mes de juny realitzarà el Ral·li de Sardenya (l’Alguer-Olbia), corresponent al Campionat del Món d’aquest esport, entre el 7 i l’11. Al juliol anirà a Terol a disputar la Baja Aragón (21-23) i a l’agost viatjarà fins a Bèlgica per competir en una carrera de resistència de 12 hores. Pel que fa a la seva cita del setembre amb la Panafrica (23-30), va indicar que “em fa molta il·lusió, ja que és semblant al Merzouga perquè també es fa al Marroc”. Abans d’endinsar-se per tercera vegada en la seva trajectòria esportiva al Dakar (del 6 al 20 de gener del 2018) mirarà de fer alguna prova de preparació a l’octubre. Un calendari ple, però que per al pilot andorrà serà especial i tindrà un valor afegit, ja que “l’esforç per fer realitat l’escuderia està sent enorme”.

tracking