ACB Lliga Endesa

El MoraBanc derrota amb solvència el Fuenlabrada

El MoraBanc Andorra s’imposa amb autoritat al Montakit Fuenlabrada, ja suma 13 triomfs com a local i fa un pas de gegant cap al play-off

El MoraBanc derrota amb solvència el FuenlabradaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El MoraBanc Andor­ra va superar ahir al Poliesportiu el Montakit Fuenlabrada per un contundent 96 a 78. L’equip que dirigeix l’entrenador Joan Peñar­roya va aconseguir d’aquesta manera la 13a victòria de la temporada com a local i va camí d’assolir la fita de només cedir en un matx de la fase regular sumant un balanç de 15 a 1. Els del Principat registren en el global un total de 15 triomfs i 13 derrotes, números que els permeten tornar a assentar-se a la vuitena posició que dona accés al play-off i encara més després de la punxada del seu proper rival, el RETAbet Bilbao Basket, a la pista del Joventut. El Movistar Estudiantes també va perdre i s’allunya, amb la qual cosa la jornada va ser ben rodona.

El conjunt andorrà, que no s’embutxacava un triomf tan còmode i voluminós des del duel de la jornada 17 contra el Reial Betis Energia Plus, va saltar a la pista com un tro. Segurament conscient del calendari que espera amb entitats de pes com el València o el Madrid va decidir anar per feina, i és que en el primer període ja va començar a arrasar aconseguint un parcial d’11 a 3. Un joc col·lectiu i alegre va xocar amb l’individualisme dels visitants via Rafael Hettsheimer, que va fer el que va poder per mantenir viu l’orgull del Fuenlabrada. El pivot va fer mal des de la línia de 3 amb un 3 de 4 en triples i 11 punts al seu caseller personal. Per la seva banda, dels de Peñar­roya van destacar Giorgi Shermadini, que va recuperar la seva millor versió sent el més ben valorat del xoc amb 24 punts després d’anotar-ne 16 i capturar 6 rebots, i Oliver Stevic des de dins de la pintura. El MoraBanc va encetar el segon quart amb una diferència de més 8, s’estava agradant i va aprofitar per posar terra pel mig enfilant els vestidors amb un marcador de 49 a 33. A la represa el Fuenla va despertar i es va donar un nou enfrontament fins al final amb els parcials i els temps morts com a protagonistes. Els madrilenys, amb un rentat de cara, van desenvolupar el seu joc de sempre amb contraatacs i bones combinacions i van fer 12 punts per només 2 dels locals, que els van tornar a enganxar (51-45). Les esperances dels de Jota Cuspinera es van esfumar ràpidament, ja que després d’un temps mort amb un toc d’atenció de Peñarroya, els del Principat van reaccionar i de quina manera: 19 a 1 de parcial i màxima de més 24.

Els darrers deu minuts es van iniciar de la mateixa manera que el tercer període, és a dir, amb una embranzida visitant protagonitzada per Popovic (21 punts) i una resposta dels locals de la mà, o millor del canell, del nord-americà Walker, que després d’haver errat quatre llançaments exteriors a la primera part va sumar-ne cinc de consecutius per pujar fins als 20 punts, mentre que Stevic i Jelínek van finalitzar el matx amb 15 i 17, respectivament. El MoraBanc Andorra pot ser matemàticament carn de play-off diumenge vinent si venç el Bilbao Baket a domicili.

tracking