Sancionat a la grada

Un jugador del Tic Tapa Sant Julià rep un càstig de tres partits sense jugar per haver insultat l’assistent quan estava veient el partit com a públic

Sancionat a la gradaTIC TAPA SANT JULIÀ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les graderies de la Borda Mateu són sovint punts de conflictes verbals en el transcurs dels diversos partits que es disputen al llarg dels caps de setmana. El futbol genera moments tensos i els diferents organismes reguladors cada vegada més s’involucren per erradicar les conductes inapropiades que generen aquests. Per exemple, sancionant amb tres partits sense poder anar al camp el membre del públic de l’Inter Club Escaldes que va encendre una bengala, o el cas impactant dels vuit partits de càstig a Èric de Pablos, el jugador del juvenil de l’FC Andorra que era a la grada i va estar involucrat en la batussa de fa unes setmanes amb jugadors del Prat. Pretenen evitar, amb sancions exemplars, que la resta de persones assídues als camps de futbol actuïn de manera similar a l’hora de veure els partits de futbol.

Un cas una mica diferent i que ha afectat el Tic Tapa Sant Julià darrerament és el d’una sanció de tres partits a un dels seus jugadors, Nikola Zugic, per haver increpat l’àrbitre assistent, segons aquest, quan es trobava a la grada mirant el partit dels quarts de final de la Copa Constitució que el seu equip disputava contra l’Assegurances Generals FC Ordino. El futbolista del club lauredià no estava convocat per una lesió, de la qual esperava recuperar-se totalment en breu i tornar a la següent jornada, i es trobava a la zona del públic amb altres jugadors de la plantilla no convocats. L’assistent, Bruno Felipe Parente, va tenir un encreuament de paraules amb aquests i així ho va fer constar a l’acta, amb Zugic com a principal afectat.

El club, que destacava que el jugador es caracteritza per ser un noi tranquil, no estava d’acord amb la sanció i va mostrar el seu rebuig des del primer moment. Així ho va expressar el vicepresident, Toni Giribet, tot just quan va anar a buscar l’acta del partit. Finalment, es va dirigir als col·legiats amb paraules despectives, se’l va informar que també estava expulsat i va ser castigat amb dos partits sense poder seure a la banqueta. El descontent va seguir posteriorment i el Tic Tapa va presentar un recurs al comitè d’apel·lació pel cas de Zugic, pel qual esperen rebre una ressolució avui. Revoquin la sanció a Zugic o no, el jugador ja ha complert un partit de sanció.

Partit mogut

Aquell enfrontament, que es va decidir a la pròrroga a favor dels ordinencs (3-2), va tenir molts moments tensos i des de la grada es va increpar nombroses vegades els àrbitres. Alguns dels jugadors no convocats del Tic Tapa que eren a la graderia van acceptar fins i tot haver-ho fet. Però no és el cas del sancionat, que segons la seva versió només va demanar quant quedava per a la finalització del matx en aquest intercanvi de paraules amb l’assistent. A més de Giribet, dos jugadors del conjunt lauredià van veure targeta vermella. Un va ser Jamal Zarioh, per doble groga, i l’altre Felipe Serra, que va etzibar una puntada de peu a un rival al darrer minut del temps extra, per la qual va ser expulsat amb vermella directa i sancionat amb dos enfrontaments per “conducta violenta”. Giribet, per la seva part, va lamentar l’actitud dels àrbitres i també que “estiguessin més pendents del que passava a fora del camp que dins”.

LA FEDERACIÓ ANDORRANA IMPULSA UN 'DRAFT' PER CREAR UN NOU EQUIP D''E-SPORTS'

La Federació Andorrana de Futbol (FAF) té ganes d’innovar. Ahir va presentar un draft per crear un nou equip d’e-sports, la modalitat que està creixent i que porta jugadors de videojocs d’arreu del món a participar en competicions per premis importants. Equips com el PSG, el València o el Galatasaray ja tenen seccions d’e-sports i la FAF ha volgut crear-ne una de pròpia, sent la primera federació que ho fa. Així, del 12 al 14 de maig organitzarà a l’Estadi Comunal un torneig de jocs com el FIFA 17, com no podia ser d’una altra manera, o el Rocket League, així com també altres que no estan estrictament relacionats amb el futbol, com el League of Legends, l’Overwatch, el Heartstone i el Clash Royale. Entre els guanyadors sortiran els nous membres de l’equip de la FAF que més tard la representaran en competicions. “Volem estar a l’avantguarda en tots els àmbits esportius”, indicava el directiu de la FAF, Manolo Jiménez.

tracking