Bàsquet

Amb el cànon, a mort

Els clubs de l’ACB ratifiquen que defensaran els seus interessos i que recorreran a l’Audiència Nacional contra la resolució de la comissió

Amb el cànon, a mortACB / PHOTO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

S’acosten canvis importants a l’ACB i tots es presenten complicats per trobar solucions que agradin a tothom. Els 17 clubs de la Lliga Endesa van fer ahir la primera reunió per tractar el tema de la resolució que va emetre la setmana passada la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC), en la qual es qualificava el cànon d’entrada a l’ACB com a “discriminatori” i “desproporcionat”. La principal conclusió d’aquesta reunió amb totes les entitats és que seguiran apostant fort per allò que creuen que és el millor per a la lliga.

Així ho va indicar el president de l’ACB, Francisco Roca, que assegurava que “exercitarem la més contundent defensa dels nostres interessos en tots els ordres sense descartar cap acció a curt o mitjà termini”, ja que, destacava, “la resolució atempta contra l’autogovern d’una lliga professional com és l’ACB”. Així, en la reunió es va ratificar la voluntat de recórrer a l’Audiència Nacional contra la resolució de la CNMC, fet que portarà a allargar encara més la situació del cànon i, per tant, tot apunta que la quota es mantindrà almenys aquesta temporada tal com està actualment. Roca va assenyalar que el cànon “està més que justificat per les nombroses inversions que han vingut realitzant els clubs ACB des de la seva constitució” i, per tant, “una entitat que arriba a la lliga es converteix en sòcia en igualtat de condicions que aquelles que han format part i construït l’associació durant anys”.

En la reunió que es va celebrar ahir a Madrid, Francesc Solana i Gorka Aixàs van assistir com a representants del MoraBanc Andor­ra, tal com acostumen a fer. Aquest segon exposava que tenen “clar que la sensació és que s’ha de reformular tot en profunditat, i potser ens ho hem de replantejar tot en comptes d’anar tapant forats, que era una mica el sentit que tenia aquesta reunió”. Aixàs mostrava el suport del club a la voluntat de l’ACB i no descartava que altres equips, de LEB or, que són els més molestos amb el cànon, interposin més demandes arran de tota la situació, una possibilitat de la qual parlava Roca. “Els clubs no poden acceptar que una resolució tan poc aclaridora pugui generar incertesa i obrir la porta de manera inequívoca a potencials demandes i posar en risc l’estabilitat financera dels seus clubs”, va comentar. Les entitats ACB seguiran reunint-se en jornades de treball per seguir definint l’estratègia de futur.

EL MODEL

TORNAR A LA LLIGA DE 18

Un dels canvis que ha d’afrontar l’ACB per al curs vinent és en el model de competició actual, ja que les finestres FIBA al calendari i les competicions europees portaran a tenir dificultats per quadrar els partits de tota la temporada. En la reunió dels clubs d’ahir no es va tractar el tema, però el MoraBanc defensa tornar a tenir una lliga formada per 18 equips. “Hi ha vàries propostes interessants, però nosaltres en volem una que tingui la premissa d’un model de lliga amb 18 equips. Una competició de 17 amb un equip descansant no em sembla un bon model”, deia el president de l’entitat andorrana, Gorka Aixàs, que també aposta per mantenir els play-off ja que considera que és el format que “funciona millor”.

SHERMADINI VOL JUGAR ELS PLAY-OFF "AL 100%" I SE CENTRA A ACABAR EL CURS

Giorgi Shermadini no només és capaç dominar la zona com ningú a la Lliga ACB. Ahir va demostrar que també té grans dots d’actor en una paròdia que va publicar el MoraBanc d’un anunci de colònia. “Say sí als play-off” era el que reclamava el pivot georgià en un vídeo que va triomfar a la xarxa pel toc d’humor que sempre caracteritza el club del Principat a les xarxes socials.

Hores després de la seva estrena per la porta gran a la petita pantalla, Shermadini va atendre els mitjans per analitzar la situació actual de l’equip i les seves possibilitats de cara a acabar entre els vuit primers. El que tenia clar, com va deixar intuir també al vídeo, és que “personalment vull al 100% anar als play-off, perquè sé que és millor per a mi, per als jugadors, per als entrenadors i per al futur de tots”.

Les actuacions que està duent a terme el georgià poden portar grans clubs d’Europa a interessar-se per ell. Sobre el seu futur, Shermadini va asse­nyalar que “de moment no tinc res” i que el que vol ara és “acabar bé la temporada i després ja ho veurem”.

Per altra banda, el club va anunciar ahir que Thanasis Antetokounmpo és dubte per al duel de diumenge contra el Fuenlabrada per les molèsties musculars al bíceps femoral de la cama dreta, i Beqa Burjanadze no va entrenar ahir ni ho farà avui per una sobrecàrrega que arrossega al genoll dret.

tracking