Bàsquet

Pendents de Shermadini

Francesc Solana considera que el georgià ha fet una petita baixada de rendiment i que necessiten la seva “ambició” per ser als play-off

Pendents de ShermadiniFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En només dues temporades, Giorgi Shermadini s’ha convertit en un històric del Bàsquet Club Andorra. Ha batut rècords i està entrant a tots els rànquings de les marques estadístiques. El darrer al qual va accedir va ser diumenge a la pista de l’Unicaja, en què va sumar 15 punts de valoració, amb els quals es va convertir en el tercer que més crèdits acumulats ha obtingut de l’entitat andor­rana, superant Dan Godfread.

Així, el georgià se n’anava fins a 1.144 de valoració en només 61 partits vestint la samarreta del MoraBanc, és a dir, una mitjana de 18,75 per partit. A més, té el segon, Henry Conner, a tocar i el podria superar el proper partit, contra el Fuenlabrada, si fa una marca de 13 de valoració. Shermadini també és el desè en partits jugats i minuts disputats, el segon en taps, tercer en rebots, quart en punts, desè en recuperacions... Dades amb les quals el club i l’afició andorrana el tindran sempre present i serà considerat com un dels millors a haver vestit la samarreta tricolor.

Tot apunta, però, que deixarà de fer història al Principat a final d’aquesta temporada, ja que les seves grans actuacions al llarg del curs l’han portat a ser el segon de la lliga en el rànquing de valoració (21,2), fet que fa pensar que un dels equips grans quant a pressupost s’interessarà per ell. Fins i tot ho veu així el director general del MoraBanc, Francesc Solana. “L’any passat no ens pensàvem que es pogués quedar i finalment ho va fer, però aquest any ha crescut dos passos més, també perquè l’equip l’ha ajudat, i això el portarà a tenir un catxet econòmic al qual nosaltres no podem arribar. L’oferta del MoraBanc la tindrà, però som conscients que el rendiment atraurà altres equips”, indicava Solana en declaracions al Diari.

El general manager es mostrava una vegada més satisfet pel valor de tenir-lo a Andorra, però li donava un toc d’atenció per la baixada de rendiment mostrada les darreres setmanes. “Com vam dir, és un jugador molt important en un equip del nostre perfil. Ha demostrat la seva ambició, que ens ha portat on som ara, i fins al final depenem molt de la seva ambició per anar als play-off. Shermadini ha baixat el rendiment els últims partits i necessitem que torni a estar com al febrer. Per mi és molt important la seva ambició, és el termòmetre de l’equip. Ell i la seva mentalitat guanyadora contagien la resta. Si ell té l’ambició per portar l’Andor­ra als play-off tindrem més opcions que si està pensant en el supercontracte de l’any vinent”, afirmava amb rotunditat Solana.

Quant a la situació del conjunt de l’equip, que novament ve de demostrar les dificultats que pateix com a visitant en comparació amb quan juga de local, el director general insistia en la maduresa de la plantilla i lamentava que “fora de casa és molt difícil i més si juguem contra equips millors qe nosaltres. Vam fer un bon partit, però en el moment que l’Unicaja va apujar l’exigència física vam deixar de jugar com a la primera part”. Tot i això, Solana volia mirar endavant i centrar-se en l’enfrontament de diumenge al Poliesportiu davant el Fuenlabrada, que ve d’encaixar una derrota voluminosa a Múrcia. “Ens l’hem de preparar bé perquè és un partit important per a nosaltres ja que és un dels que en un principi hem de vèncer. A més, coneixent el club, després d’una derrota tan dura solen guanyar”, avisava.

Reunió ACB

Per altra banda, Solana, juntament amb Gorka Aixàs, seran avui a Madrid per a la reunió de l’ACB que es presenta densa quant a temes a tractar per la importància de tots ells. Els clubs podran donar la seva opinió sobre la resolució de la Comissió de Mercats i de la Competència respecte al cànon d’entrada a la Lliga Endesa i, a més, entre ells el MoraBanc proposarà idees del model de competició de cara a la temporada vinent, que necessita un canvi a causa de les finestres FIBA i a un calendari que serà encara més atapeït.

L'OBRADOIRO SORPRÈN EL BILBAO I MIRIBILLA I EL MORABANC MANTÉ LA VUITENA POSICIÓ

El MoraBanc Andorra es mantindrà una jornada més com a mínim en posicions de play-off. Quan tot apuntava que els de Joan Peñarroya baixarien al novè lloc avui després del partit entre el RETAbet Bilbao Basket i el Rio Natura Monbus Obradoiro, el conjunt gallec va donar la sorpresa a Miribilla en un bon partit de bàsquet que va estar molt ajustat fins al final. Per aconseguir-ho, els de Moncho Fernández van remuntar vuit punts de desavantatge al darrer quart i van acabar amb un parcial de 0 a 7 per arribar al 85 a 90 final. Guiat per Deividas Dulkys (20 punts i 22 de valoració) i Shayne Whittington (17 punts i 19 de valoració), l’Obradoiro va sumar una victòria que el situava en la 13a plaça a la taula, mentre deixava el Bilbao a encara un triomf del MoraBanc.

Per altra banda, l’actuació de Kyle Fogg contra el MoraBanc li va servir per ser MVP de la jornada 29 gràcies als 24 punts, amb 6 de 7 en triples, i 30 de valoració.

tracking