esquí de muntanya

Albós i Dusautoir, campions de la Copa

Amb 461 i 500 punts obtenen el primer lloc amb un ampli marge a la general

Albós i Dusautoir, campions de la CopaFAM

La Copa d’Andorra 2016-2017 va abaixar el teló ahir a la pista Avet de Grandvalira amb la disputa de la Soldeu Sprint. La cursa que va tancar la competició aquest any va deixar David Albós i Sophie Dusautoir com a campions absoluts de la Copa d’Andorra. Malgrat tot, en categoria masculina no va ser Albós el triomfador del dia, ja que Xavi Areny es va imposar al seu company de l’equip nacional i de l’ECOA Skimo Race de dissabte passat, en què van assolir tots dos el triomf conjunt. Areny es va assegurar almenys la segona posició de la classificació general amb 346 punts, lluny dels 461 d’Albós, que repetia el títol. Martí Lázaro, que no va participar en les dues darreres proves de la Copa d’Andorra, va tancar el podi quedant a només 2 punts del segon lloc d’Areny.

Pel que fa a la categoria femenina, només una setmana després d’haver fregat el podi en la Copa del Món de la Vall d’Aran, Dusautoir va confirmar el seu gran estat de forma a l’Avet amb una nova victòria. La corredora de l’equip nacional es va endur el títol amb un ampli marge a la classificació general, en la qual ja partia líder abans d’afrontar les dues darreres cites del curs d’aquest cap de setmana. Dusautoir va sumar 500 punts i Lorena Ledesma, amb 375, i Patty González, amb 358, van completar el podi. La Copa d’Andorra s’ha completat aquesta temporada –que ha comptat amb un total de 10 proves i que va iniciar-se el 10 de desembre amb la cursa nocturna del Pas de la Casa– amb més de 400 participants entre totes les categories.

Malgrat haver deixat enrere ja totes les cites importants, els esquiadors de muntanya del Principat tenen pendent una cita més abans de donar per conclòs el curs. Serà el Trofeu Mezzelama, que es disputa diumenge vinent a Breuil-Cervinia.