esquí de muntanya

Volen més Font Blanca

La Federació Internacional demana a Andorra si es pot comprometre a organitzar els pròxims 4 anys la prova de Copa del Món

Volen més Font BlancaXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“És molt difícil avui dia pensar en un calendari de la Copa del Món sense que una de les proves es faci a Andorra.” Aquesta era la reflexió de Lluís López, vice-president esportiu de l’ISMF (International Ski Mountaineering Federation), durant la darrera edició de la Font Blanca, el gener passat. I de les paraules s’ha passat a l’acció. Segons va avançar ahir al Diari el president de la Federació Andor­rana de Muntanyisme (FAM), Jaume Esteve, la Internacional ha demanat a Andorra sobre la possibilitat d’organitzar una prova puntuable per a la Copa del Món fins al 2021. “L’ISMF ens ha dit si ens hi podíem comprometre per quatre anys i ens ho hem de pensar. Nosaltres tenim el suport assegurat de les institucions per al 2018 i el 2019 [Andorra Turisme ja ha avançat el seu suport econòmic per als pròxims dos anys si és Copa del Món i hi ha un retorn positiu]. Ara bé, ens podria interessar organitzar el Mundial més tard. El 2021? No seria una data escabellada si les coses van com han d’anar avançant.” Per això, abans de comprometre’s a res, Esteve assegura que “hem d’estudiar l’estratègia que ens interessa. A més, no depèn només de la federació. Hi ha altres criteris a nivell de les institucions i d’Andorra Turisme”. L’interès hi és, i la bona consideració per part de la ISMF fa que no hi hagi pressa per definir-se en un sentit o en un altre i apostar ja per la Copa del Món o per un Mundial, que implica més dies de competició, més pressupost i molta més gent en l’apartat organitzatiu.

El que sí que està pràcticament garantit és que la Copa del Món repetirà l’any vinent a Andorra. En aquest sentit, el president de la FAM comentava que “la Font Blanca està dintre del calendari del 2018. Aquest s’ha de validar per part de l’assemblea general, que se celebrarà al juny al país, previ pas per al Management Committee. De tota manera aquesta aprovació és un pur tràmit. Ja està establert el calendari, que s’ha treballat molt abans, i no s’ha modificat mai”.

Com ja va insinuar López al final de la Font Blanca fa tres mesos, Andorra no seria aquesta vegada l’obertura de la Copa del Món, ja que la Internacional vol obrir noves vies d’expansió cap a Àsia, i la Xina és qui té més números. L’entrada de l’esquí de muntanya dins el moviment olímpic és un altre punt que reforça el posicionament d’aquest esport a escala mundial.

ESTEVE VEU "UN PAS ENDAVANT" DE L'EQUIP NACIONAL I EL COS TÈCNIC PODRIA CRÉIXER

Jaume Esteve va fer un balanç positiu de la temporada de l’equip nacional d’esquí de muntanya. Al respecte, Esteve va comentar que “estic molt content de com ha anat. Hem fet un pas endavant. Els corredors van a les Copes del Món seguint uns criteris i la quantitat de criteris assolits són majors que l’any passat, i això que alguns dels criteris eren més durs”. El president també va elogiar l’encert de l’estructura de l’equip, amb corredors que s’han anat integrant en algunes proves, com Sophie Dusautoir, Gerber Martín o el jove Carles Serra. Sobre l’organigrama tècnic, liderat pel seleccionador Marc Pimienta, i amb Ferran Vila i Xavi Comas de tècnics, Esteve va avançar que seguiran l’any vinent, amb la possibilitat que creixi. “No està exclòs que es pugui ampliar el cos tècnic per donar-li continuïtat a la feina, no només a nivell de competicions, sinó també quant a entrenaments. La idea és donar més força a l’estructura i continuar avançant perquè aquesta és la clau”, va indicar.

tracking