ACB Lliga Endesa

El MoraBanc segueix fort a casa

El MoraBanc, imparable a casa, es torna a imposar davant d’un dels grans de la lliga oferint la seva millor versió

El MoraBanc Andor­ra va superar ahir el líder provisional de la lliga Endesa, l’Iberostar Tenerife, per un ajustat 85 a 82. Els del Principat es van endur el duel de les revelacions ense­nyant una vegada més que al Poliesportiu són imparables. Van saber frenar el millor visitant de la competició i d’aquesta manera s’afermen a la vuitena plaça amb un balanç de 14 victòries i 11 der­rotes. El play-off és cada cop més a prop tot i el triomf a domicili del Bilbao Basket amb el Betis.

El conjunt andorrà va començar el primer quart amb bon peu i amb el canell igual de fi que els canaris. Ara bé, els de Txus Vidor­reta van voler demostrar la raó per la qual són els millors de l’ACB. Un parcial de 0 a 7 que va deixar trastocat el MoraBanc va permetre que el rival s’emprés a fons amb el seu joc de possessions llargues, moviments rapidíssims de pilota i tirs exteriors amb gran encert. Dos triples consecutius a les acaballes de Davin White van posar una màxima diferència de nou punts a favor dels visitants. En els segons deu minuts la reacció dels de Joan Peñar­roya va ser immediata. Un 8 a 0 completat per Albicy, Navarro i, en dues ocasions, un fantàstic Stevic va rebaixar a només un punt la distància en el marcador. El MoraBanc estava crescut i així ho va voler fer saber als aficionats Antetokounmpo amb una esmaixada espectacular. En defensa els jugadors locals van estar sublims i van fer que el Tenerife no quallés un bon quart, ja que es va quedar amb només 10 punts i va passar d’un percentatge en tirs de camp del 56% en el primer període a registrar-ne un del 48%. Un Giorgi Shermadini incòmode per la fèrria defensa que va rebre es va penjar de la cistella per posar el 33 a 33 amb el qual es va arribar al descans i gràcies als 7 rebots que va capturar ja en du 500 en la seva carrera a la lliga. A la represa els dos equips van treure el caràcter i el duel es va anar escalfant. El MoraBanc va trencar el matx assolint un parcial de 13 a 2 i anotant fins a 29 punts. El joc alegre que caracteritza els andorrans va arribar en el seu moment més àlgid amb un tap transformat per Shermadini que va acabar amb un contraatac culminat per Jelínek fent embogir el Poliesportiu. La tensió va anar augmentant sobretot entre Beqa Burjanadze i Abromaitis, que va ser el millor amb 22 de valoració, i els àrbitres es van encarregar d’accentuar-la xiulant una simulació i una tècnica a l’entrenador local.

En el darrer quart el MoraBanc va fer el més difícil: mantenir la calma i no deixar-se remuntar. Va ser complicat i encara més al tram final amb els triples d’Abromaitis i White, que van anar ajustant el xoc fins reduir la diferència a tres. Els canaris es van carregar de personals i els andor­rans van saber aprofitar-ho no errant des de la línia d’un punt. El capità David Navarro es va reivindicar amb un partidàs, igual que David Walker i Burjandaze, que per quart cop seguit va tornar a valorar per sobre dels 20.