ACB Lliga Endesa

Revelar-se contra el líder

El MoraBanc buscarà sumar la 14a victòria, contra l’Iberostar Tenerife, en un duel catalogat com el dels equips revelació de la lliga

Revelar-se contra el líderMIGUEL BARRETO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El MoraBanc Andorra i l’Iberostar Tenerife es veuen avui (19 h) les cares al Poliesportiu en un duel catalogat com el de les revelacions de la lliga Endesa. Els andorrans miraran de tornar a mostrar-se imparables a casa superant i plantant cara a un dels equips que ocupen el més alt de la taula. Per la seva banda, els canaris buscaran la victòria per així assegurar-se de manera matemàtica la presència al play-off.

Els jugadors de Joan Peñarroya, que repeteixen aquesta jornada al Poliesportiu, tenen per endavant un dels reptes més complicats de la temporada: arriba el líder provisional de l’ACB. “Aquest any està fent quelcom molt poc habitual en el bàsquet actual i en la història de la competició. Quasi ens hauríem de posar dempeus per aplaudir-los tant a la lliga com a Europa”, va valorar Peñar­roya. Els del Principat després del sofert i valuós triomf de diumenge passat davant de l’Estudiantes afronten el xoc amb certa confiança. “Hem preparat el duel com cada setmana, juguen de manera molt intel·ligent en defensa i serà un partit molt maco de veure pels aficionats”, va explicar el base Thomas Schreiner.

Els d’Andorra es trobaran amb el millor visitant de la lliga (empatat amb l’Herbalife Gran Canària) amb un balanç de nou victòries i quatre derrotes. A més, defensivament és el més potent, ja que només encaixa una mitjana de 70,62 punts per matx, mentre que els andorrans n’anoten 82,40. Tot i així, per l’entrenador “no serà un tema de defenses fèr­ries, sinó un de possessions, perquè els partits contra ells acostumen a ser-ne amb menys. Sobretot el que tenen força ben controlat és que ataquen molt bé amb tirs que esperen i així poden preparar bé el balanç defensiu evitant els contraatacs”. Els focus també estaran posats sobre el que passi des de la línia de tres punts, ja que tots dos registren percentatges força elevats: el Tenerife és el tercer amb un 37,22% i el MoraBanc és el quart amb el 36,47%.

“No estic preparant els jugadors per encarar el play-off, perquè aquesta és una paraula molt maca, però encara queda. Tots volem jugar-lo, sabem que depèn de nosaltres, però també del que facin els altres [a la mateixa hora el Bilbao visita la pista del Betis]”, va assenyalar Peñarroya. D’altra banda, el tècnic del quadre visitant, Txus Vidorreta, va assegurar que “l’Andorra està fent una gran temporada i un molt bon bàsquet a casa seva, però anem amb la il·lusió de competir”.

LES DADES

Retorn de Bogrs i Shermadini a sis rebots de sumar els 500 a l’ACB

El pivot del Tenerife Georgios Bogris s’enfrontarà a l’equip amb el qual va fer el seu debut a l’ACB. Tots dos conjunts han mesurat les seves forces en cinc ocasions i la partida global la tenen gua-nyada els canaris amb un balanç favorable per tres victòries a dues. Aquest mateix duel es podria repetir en un hipotètic play-off si els de Txus Vidorreta s’afermen al 1r lloc i els homes de Peñarroya acaben finalment conquerint la 8a plaça. El referent del MoraBanc, Shermadini, està a 6 rebots dels 500 en la seva carrera a la competició.

tracking