Instal·lacions

Un Comunal de màxims

Conxita Marsol valora “una reforma integral” de l’estadi que inclogui un camp de futbol reglamentari, pista d’atletisme de vuit carrers i graderia nova

Un Comunal de màximsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

A grans mals, grans remeis. La situació actual de l’Estadi Comunal, construït als anys 80 i amb moltes deficiències, obliga a pensar en una remodelació en profunditat. La setmana passada, com va avançar el Diari, hi va haver una reunió entre totes les parts implicades –comú d’Andor­ra la Vella, Comitè Olímpic Andor­rà, Govern i Federacions de Futbol i Atletisme– per tal de posar en marxa els mecanismes que permetin la reforma de la instal·lació en vista a llarg termini als Jocs dels Petits Estats d’Andorra 2021. La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, va assegurar ahir que la idea està encara “en una fase molt embrionària”, tot i que hi va afegir que “està clar que el Comunal necessita una reforma important. Ha fet el seu servei, però té molts anys ja. El tartà de la pista d’atletisme no està en unes condicions òptimes, el camp de futbol tampoc, el rec no funciona i la graderia està vella. La remodelació seria pensant en els Jocs del 2021 i també si ens donen l’organització dels Jocs Special Olympics. Aprofitant això faríem una reforma integral de l’estadi”.

Aquesta seria una obra ambiciosa, de màxims, amb un camp amb les mesures reglamentàries –“amb deu metres més de llarg i dos més d’ample”, va apuntar Marsol–, i una pista d’atletisme amb vuit carrers en lloc dels sis actuals, cosa que permetria a la Federació organitzar competicions internacionals de més nivell. “La idea és aquesta, per poc que es pugui que tingui vuit car­rers. S’ha d’estudiar tot”, va asse-nyalar la cònsol, que el mes vinent preveu una nova reunió per seguir avançant.

Prou terreny?

Un dels interrogants que planteja la reforma de l’estadi en aquests termes és si es podria fer encabir tot en la superfície actual de la instal·lació, ubicada en un ter­reny que el comú té llogat a la propietat i que gestiona la Federació de Futbol. El projecte de l’obra hauria de tenir en compte la superfície actual, tot i que Marsol indicava que “potser s’haurà de fer algun retoc” sense especificar-ne en quin sentit. Sobre el cost de la remodelació no s’han desvelat detalls, encara que des del comú s’entén que és un projecte de país, no només de parròquia, i que totes les parts implicades, en la mesura de les seves possibilitats, haurien d’ajudar a cobrir el pressupost. També el Govern en ser la pista del Comunal l’única d’atletisme que hi ha al país i que és imprescindible per al desenvolupament dels Jocs del 2021.

Gespa natural

Quan es parla de camps de futbol sempre es pensa en la Federació i en els diners que puguin aportar la UEFA o la FIFA. En aquest sentit, la idea inicial és que el terreny de joc, ja amb les mesures reglamentàries, mantingui la gespa natural i segueixi sent l’única instal·lació al país amb aquesta superfície. D’aquesta manera, el nou Comunal podria ser també un important atractiu per a la realització d’estades esportives de clubs de futbol i d’altres esports.

DEL 2018

Pendent dels jocs Special Olympics

Andorra la Vella i la Seu d’Urgell van presentar l’octubre passat una candidatura conjunta per acollir els Jocs Special Olympics 2018. L’organització (Special Olympics Catalunya i Federació ACELL) encara no ha decidit si acceptarà aquesta proposta, tot i algunes informacions que ja ho donaven per fet. Conxita Marsol espera que la resposta arribi en les properes dos o tres setmanes i en funció d’això moure fitxa. I és que en cas de rebre el vistiplau per organitzar aquesta competició esportiva, que mou més de tres mil persones entre esportistes, tècnics i entrenadors, l’Estadi Comunal seria una de les seus. En principi els Jocs estan programats per a la tardor de l’any vinent, i en cas d’acollir-los Marsol va apuntar que “la remodelació del Comunal es podria fer per fases i l’obra més gran quedaria per als Jocs dels Petits Estats”. En la proposta de l’octubre, Andorra la Vella organitzaria l’atletisme, entre altres esports, com ara la gimnàstica, el judo o la natació.

tracking