Els incidents no es tanquen

El comitè de competició de la Federació Catalana dona dos dies a l’FC Andorra per identificar el membre de la grada implicat i no el multa

Els incidents no es tanquenRTVA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Semblava que ahir es produiria el darrer capítol de la lamentable història de la picabaralla entre jugadors i públic del partit de juvenils de l’FC Andorra i l’AE Prat a la Borda Mateu, però encara no hi ha res totalment tancat, tant per la banda del club del Principat com del barceloní. El comitè de competició de la Federació Catalana de Futbol (FCF) es va reunir ahir a la tarda novament per resoldre el cas després d’haver donat temps als dos club per presentar al·legacions.

L’FC Andorra, segons la resolució a què va tenir accés el club ahir a la nit –la web de la Catalana va estar inactiva tota la tarda–, té dos dies per identificar davant de competició el membre de la grada implicat en la batussa. El club, segons va assegurar el president, complirà la demanda en tenir clar que es tracta del jugador del juvenil Èric de Pablos, que no estava convocat, i que podria rebre una sanció per part del comitè. El club ja era conscient d’aquesta possibilitat, però de totes maneres des del primer moment ja es va deixar clar que rebrà un càstig intern, el qual encara està per decidir a falta d’una reunió de la junta directiva al complet. El que es manté és la decisió que De Pablos segueix apartat de l’equip.

Del que s’ha salvat de moment l’entitat tricolor és de la multa que es preveia que rebria en tant que equip local que ha de garantir que no passi des d’anormal durant els partits. Ara per ara, el club no ha rebut cap notificació de sanció.

Pel que fa al Prat, la federació va decidir sancionar amb sis partits el gran protagonista de la batussa, el dorsal 9, Yusef Lasgaa, que es va dirigir al públic en sentir que el recriminaven quan anava camí dels vestidors en veure una targeta vermella. Per altra banda, el dorsal 3, Osama Rahali, que també va ser expulsat en donar una puntada de peu a un rival enmig de l’enrenou, va rebre dos partits de càstig. La controvèrsia arriba pel fet que un tercer jugador, Javier Nuñez Gómez, també va rebre una sanció de cinc partits, mentre que des del Prat asseguraven ahir que el jugador no estava involucrat en l’acció i que no apareixia a les imatges. Així doncs, aniran a apel·lació només per aquest jugador. “No va intervenir en res, el més lògic és recór­rer, no té sentit que l’hagin sancionat”, comentava el president de l’entitat pratenca, Luis Quiñonero. Pel que fa als altres dos involucrats, com és lògic, acceptaran el càstig i a partir d’avui miraran la sanció interna que se li imposarà a Lasgaa. Malgrat tot, el que més desitja el màxim mandatari del Prat és “passar pàgina ja d’una vegada perquè tant jo com els nois ho hem passat molt malament arran de tot el que s’ha muntat. Tant de bo no torni a passar res similar a cap altre lloc”.

El president de l’FC Andorra, Albert Ferré, es mostrava en la mateixa línia que el seu homòleg del Prat. “Nosaltres també volem passar pàgina ja d’aquest assumpte i dedicar-nos purament al futbol i gaudir-lo”, comentava Ferré. El president andorrà va preferir no entrar a parlar de les sancions que havien rebut els jugadors de l’equip rival i comentava que “les imatges són les que són i no crec que hi hagi gaire més a valorar”. De tota manera, el cas no s’ha tancat encara per a l’FC Andorra, que ha d’estar pendent de si sancionen i en quin grau el seu jugador.

tracking