ACB LLIGA ENDESA

Ocasió per aplanar el camí

El MoraBanc vol refer-se al Poliesportiu de la desfeta contra el Barça Lassa, deixant fora de la lluita pel ‘play-off’ un Estudiantes que és 12è

Ocasió per aplanar el camíFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El MoraBanc Andorra disputa avui (12.30 h) un partit crucial al Poliesportiu contra el Movistar Estudiantes. Un rival que a hores d’ara és 12è (10-15) i lluita per arribar a la 8a plaça que dona accés al play-off, per la qual cosa, si els andorrans guanyessin acabarien amb les esperances dels madrilenys (encara amb una jornada de descans) i començarien a aplanar-se el camí. Els de Joan Peñarroya venen d’una derrota dolorosa davant l’FC Barcelona, però els números a casa indiquen que la història és diferent, ja que només han cedit davant del Baskonia, conjunt que va patir per superar a domicili l’Estudiantes diumenge passat.

“L’equip té ganes de retrobar-se amb el bon joc, competir a gust i buscar una victòria que ens permeti continuar en la bona línia”, va indicar el tècnic del MoraBanc. L’enfrontament de la primera volta va acabar amb triomf local (87-85). Un ampli marcador que explica la manera alegre de jugar dels dos, tal com va declarar “juguen a camp obert i els agrada utilitzar la línia de tres. Haurem de mirar de baixar una mica la seva anotació, malgrat que no és el nostre estil anar a 60 punts”. Els focus estaran posats sobre els 217 centímetres de Shermadini i els 190 d’Edwin Jackson per l’estratosfèric curs que estan exercint. “És un jugador molt difícil de controlar, mirarem de fer coses perquè no es trobi còmode, però està per sobre dels 20 punts de mitjana i crec que feia molts anys a la lliga que no es donava”, va sentenciar Peñarroya. Quant a la fórmula per aturar-lo, Oliver Stevic va assegurar que “tira molt i la idea és cansar-lo i fer que prengui males decisions, arran que hagi de gastar molta energia”. El pivot serbi va patir divendres uns petits problemes musculars que en principi no li haurien d’impedir estar disponible. Els locals tenen la coneguda baixa per lesió de Nacho Martín (ex-Estu), mentre que els visitants no podran comptar amb Dylan Page.

El MoraBanc es trobarà amb un equip que és el 8è millor en atac, no té una defensa destacada, els rebots ofensius són la seva debilitat, ara bé, són el segon conjunt que menys pilotes perd i més en recupera. L’entrenador català, Salva Maldonado, va assenyalar que “no espero un co-nyàs de partit, els dos juguem a tomba oberta”. La plantilla andor­rana lluirà una samarreta retro rèplica per homenatjar els integrants del 1985-1986 que van ascendir a primera B (aquesta es podrà adquirir prèvia demanda al club).

ELS PRECEDENTS

L'"ESTU" NO CONEIX EL SABOR D ELA VICTÒRIA AL POLIESPORTIU

Andorra és un feu inexpugnable per a l’Estudiantes. L’històric equip madrileny, que ahir ja va entrenar al Poliesportiu, no ha aconseguit guanyar mai com a visitant en les cinc visites anteriors. En les dues últimes, el MoraBanc va resoldre els enfrontaments al seu favor a casa per 81-76 i 84-82. De fet els duels entre andorrans i col·legials tenen històricament un clar color local, ja que dels 11 partits en què s’han trobat en només una ocasió –la temporada passada a Madrid– ha resultat vencedor l’equip visitant (75-82).

tracking