La Copa Amèrica busca 'socis' europeus

La Conmebol podria convidar Espanya, Itàlia, França i Portugal a l’edició 2019

La Copa Amèrica busca 'socis' europeus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les seleccions de futbol d’Espa-nya, Itàlia, França i Portugal podrien rebre una invitació per part de la Conmebol (Confederació Sud-americana de Futbol) per prendre part en la Copa Amèrica 2019, que ha d’organitzar Brasil. Així ho avançava ahir el portal GloboEsporte, que explicava que la confederació ha de prendre una decisió les properes setmanes. I és que en l’organisme hi hauria dues tendències, una favorable a incloure els països llatins d’Europa i una més tradicional, que aposta per mantenir el format amb els Estats Units i Mèxic com a seleccions convidades. En qualsevol cas, la invitació queda vinculada a l’ampliació de participants al torneig, que passaria dels 12 combinats actuals als 16.

La selecció espanyola va ser convidada l’any 2011 a integrar-se en la Copa Amèrica, però aleshores des de la federació presidida per Ángel María Villar es va optar per rebutjar la proposta argumentant que el calendari ja estava prou atapeït. Espanya va rebre la invitació degut a la renúncia del Japó, que poc abans havia patit l’accident nuclear de Fukushima. GloboEsporte també va informar que la Conmebol planeja celebrar la Copa Amèrica en anys parells cada quatre anys a partir del 2020, de forma paral·lela a l’Eurocopa.

LA FIFA COL·LABORA AMB LA JUSTÍCIA SUÏSSA I NORD-AMERICANA

La FIFA va anunciar ahir en un comunicat que ha finalitzat la investigació oberta el juny del 2015 després de la detenció a Suïssa, en col·laboració amb la justícia nord-americana, d’alguns dels seus directius i col·laboradors per possibles actes delictius, suborn i corrupció. L’organisme va explicar que durant els 22 mesos dels treballs s’han analitzat més de 2,5 milions de documents i s’han entrevistat molts testimonis per elaborar un informe de 1.300 pàgines i més de 20.000 de proves documentals que han posat a disposició de les autoritats suïsses. L’escàndol va portar la dimissió del president Joseph Blatter.

tracking